
Brüksel Lahanası Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr brüksel lahanası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber ( tercihen )
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 avuç dereotu
Brüksel Lahanası Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahananızın isterseniz buzluktan da alıp kullanabilirsiniz.
- Lahanaları temizledim yıkayıp 2 ye böldüm.
- Tüm baharatları ve sıvıyağı ekledim ve yeterlice harmanladım.
- Yağlı kağıt serdiğiniz borcam olur fırın tepsisi olur içine koyun .
- 180 de alt üst ayarda güzelce kızartıp pişirin.
- Yoğurt , sarımsak ve dereotunu karıştırıp sosu hazırlayın.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edin ,inanılmaz lezzetli bişey oluyor benden söylemesi ????.