bilgisayarci
FD Üye
Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo brüksel lahanası
- 1 adet soğan
- 2 tane havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet sarımsak
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır küçük küçük.
- Daha sonra zeytinyağında sotelenir bir yemek kaşığı salçası eklenir kavrulur.
- Üzerine havuçlar küçük küçük doğranıp eklenir.
- Bir iki dakika havuçlarda sotelenir üzerine temizlenmiş olan brüksel lahanaları eklenir ve karıştırılır.
- En sonda suyu eklenir tuz karabiber ekleyip kaynayınca altını kısıyoruz yaklaşık yarım saatte yemeğimiz hazır.