Brüksel Lahanası Zeytinyağlı zeytinyağlı brüksel lahanası yemeği brüksel lahanası zeytinyağlı yemeği yemek yemek tarifi ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI malzemeler: 1 paket frenk lahanası 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1015 arpacık soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 2 havuç 2 patates 11,5 litre kaynamış su tuzlu karabiber hazırlanması: brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın lahanaları bol suyla yıkayın soğanları soyun yıkayıp, kurulayın bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun kalınca küpler biçiminde doğrayın (havuçları yarım yuvarlak de doğrayabilirsiniz) lahanaları ekleyip hafif yumuşayana değin kavurun havuçları tencereye alın biraz karıştırdıktan sonradan salçayı ekleyip 12 kere karıştırın patatesleri ilave edip bir vakit daha kavurun sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirin **ben pisirirken soganlara iki dis sarimsak,pul biber ve kekik de ekledim id