Brüksel Lahanası Zeytinyağlı Tanımı İçin Gereçler
- 10-15 adet brüksel lahanası
- 5 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates sosu
- Zeytinyağı (göz kararı)
- Portakal 1 adet (suyu kullanılacak)
- 1 küp şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Brüksel Lahanası Zeytinyağlı Tanımı Yapılışı
- Brüksel lahanasını yıkanıp sirkeli suda bekletildikten sonra 10 dk kadar haşlayalım.
- Soğan ve sarımsakları soyup dilimleyin soğanları piyazlık biçimde doğrayalım.
- Bir tavada zeytinyağını ve soğan sarımsağı soteleyelim.
- 1 yemek kaşığı domates sosunu soğanların üstüne ekleyelim.
- Haşlanan lahanaları ortadan ikiye kesip tavaya onları da alalım çok kısa karıştırdıktan sonra şeker ve tuzu ekleyelim.
- Soğuduktan sonra üzerine portakalın suyunu ek edelim. Afiyet olsun.