Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo brüksel lahanası
- 1 adet büyük kırmızı kuru soğan
- 250 g süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Brüksel lahanalarının dış yapraklarını temizliyoruz ve saplarını biraz kesiyoruz.
- Güzelce yıkayıp haşlıyoruz.
- Çatalla denetim ediyoruz yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz.
- Süzüp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan lahanaları ikiye bölüyoruz.
- Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile kızartıyoruz.
- Burda daima karıştırmıyoruz dağılmamaları için.
- Kızarınca servis tabağına alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Uzun uzun doğradığımız soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile karamelize oluncaya kadar kavuruyoruz.
- Soğuyan lahanamızın üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz ve karamelize olan soğanı en üste döküyoruz ve servis ediyoruz.
Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı