Bruschetta Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı yahut salata yağı
- 2 adet ekmek
- 1 tatlı kaşığı domates baharatı
- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Bruschetta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri yıkayın ve yarıya bölün ve küçük küpler halinde kesin.
- Sarımsakları çok ince doğrayın ve domates kesimlerine ekleyin.
- İyi bir 3 yemek kaşığı yağ ve 1 – 2 çay kaşığı domates baharat tuzu ile karıştırın.
- En az 2 saat buzdolabında bekletmeyi unutmayın.
- Fırını 180 – 200 °c sirkülasyon havasına ısıtın.
- Domates modüllerini buzdolabından çıkarın.
- Ekmeklere yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin ve kalan yağı gezdirin. Bir fırın tepsisine (önemli) bir yağlı kağıt yerleştirin ve üzerine ekmek dilimlerini yayın.
- Orta rafta evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 5 – 8 dakika altın rengi olana kadar pişirin, çok koyu olmayacak, aksi halde çok sert olacaktır.
- Ekmek dilimlerini fırından çıkarın ve her dilimin üzerine yarım – 1 yemek kaşığı domates ve sarımsak karışımı koyun.