Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, meyve ve sebzeleri kabukları ile birlikte tüketmenin daha fazla vitamin alınmasını sağladığını belirterek, “Enerji düzeylerini arttırır ve kanserle mücadelede etkilidir dedibubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9afacd49jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Staphylococcus ve Ecoli gibi yiyecek zehirlenmelerine yol açan bakterilerle savaşır Adi yeşil renkli kivi ekşi geliyorsa benzer sağlık faydaları olan altın kivi seçim edilebilir Suyunu içiyorsanız blenderdan kabukları da geçirin bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9afe34a7jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Ananas: Ananasın dışındaki dikenli yüzey değil lakin sert çekirdekli kısmı kullanılabilir Lif ve C vitamini içeriğinin yanı sıra esas faydası bromelain adlı enzimden gelmektedir Bu enzim besinleri ve ölü dokuları sindirim sisteminde çabucak parçalar ve böylece mideyi korur bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9aff06e2jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Ananasın çekirdek kısmı meyvesinden iki kat daha pozitif bromelain içerir Bastırın ve çekirdeği ezin, suyunu içeceklere ekleyin Çiğnemesi zorlama olabilir ancak kalan çekirdek kısmı ekstra lif için çorbalara, güveçlere eklenebilir bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9b003b95jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Brokoli: Temiz, ufak çiçekleri daha cazibeli görünsede saplarını yemek yemek içinde çok niçin vardır Sapları çiçeklerine göre daha eksik leziz olsada kalsiyum ve C vitamininden daha zengindirler bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9b00a731jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Saplar bununla birlikte çözünür lif içerir, daha uzun süre tokluk sağlar Sapları ince şeritler halinde kesip buharda veya tavada pişirin bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9b01e62ejpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Muz: Yapılan bir araştırmada muz kabuğu ekstresinin ruh halini dengeleyen bir kimyasal olan serotoninden zengin olduğu için depresyonu azaltabildiği sonucuna varılmıştır Muz kabuğu lutein antioksidanını da içerdiğinden göz hücrelerini ultraviyole ışığın zararlı etkilerine karşısında korur bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9b030e71jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Bu ışığa artı maruziyet katarakt oluşum riskini arttırır Araştırma ekibi muz kabuğunu 10 dk değin kaynatıp, soğutulmuş suyunu içmeyi önermektedir ya da meyve sıkacağından geçirilip suyu içilebilir bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9b037223jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Sarımsak: Yapılan bir çalışmaya tarafından sarımsağın kabuğu 6 ayrı antioksidan bileşik içerir Sarımsağın dış yüzeyini atmak yaşlanma süreciyle mücadele eden ve kalbi koruyan fenilpropanoid antioksidanların atıldığı anlamına gelmektedir bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9b0433dejpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Yarım veya bütün bir sarımsağa zeytinyağ gezdirip fırında pişirilen yemeklere veya pişmiş sebzelere vb eklenebilir bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9b0518c7jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Turunçgiller: Portakal ve mandalina kabuğu süper flavonoidler denen enerjik antioksidanlardan zengindir İyi kolesterol seviyelerini düşürmeden kötü kolesterolü azaltmaya yardımcıdırlar Kabuğundan gelen antioksidanlar meyvenin suyunu içmekten 20 kat daha güçlüdür bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9b067873jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Beyaz kısımları da yüksek pektin içeriğine sahiptir Pektin diyet lifinin bileşenidir, kolesterolü düşürmeye yardımcıdır ve bağırsaklarda arkadaş bakterilerin kolonize olmasını sağlar Meyve sıkacağına kabukları ile birlikte atılabilir veya narenciye kabukları ağız tadı tadınıza göre yemeklere veya keklere vs konabilir bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9b0863f7jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Bal Kabağı: Tüm kabaklar çinkodan zengindir, dinç cilt ve tırnaklar için gereklidir Yürek hastalığı ve kansere aleyhinde koruyucu bir antioksidan olan betakaroteni içerirler Kabağın dış kabuğunu yemek yemek tabiki oldukça zordur, çekirdeğe ulaşmak için kabuğa yakın bir şekilde onu kazıdıkça daha pozitif besin öğesi içeren o turuncu kısma ulaşılacaktır bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9b097304jpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!Çekirdekleri de beyin sağlığı içine gerekli olan çok iyi bir Omega 6 ve diğer yağ asitleri kaynağıdır Çekirdekleri ılık suda yıkayıp, 20 dk zeytinyağı ile çevirin Salata ve çorbalara serpiştirin bubesinlerkabuklariyladahafaydali5c43e9b0a941fjpegalt Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!