1) UZUN VADE AÇ KALMAK
Yapılan günahların başında öğün atlamak ya da uzun mühlet aç kalmak geliyor. Öğün atlamak yanına, tercih edilen besinlerin değiştirilmesinin kilo kaybına yardımcı olduğunu unutmayın.
2) EKMEĞİ BESLENME PROGRAMINDAN ÇIKARMAK
Ekmek ve karbonhidrat içeren besinlerin çok tüketilmesi, diyetlerde önerilmiyor. Lakin ekmeğin diyetten büsbütün çıkarılması, olumsuz sonuçlar doğurabilir.
3) SUYU AZ İÇMEK
Su tüketiminin ödem yaptığı cephesinde inanışın tersine, gerekli ölçüde su tüketimi vücutta ödem oluşmasını pürüzler.
4) ŞEKERLİ DİYE MEYVE YEMEMEK
Meyveler çokça ölçüde şeker içerirler lakin porsiyon denetimi yapılarak tüketilmesi gün içinde alınması gereken karbonhidrat, vitamin ve minerali sağlar.
5) YALNIZCA SEBZE-MEYVE YEMEK
Yeteri kadar hayvansal protein tüketmeden devam ettirilen diyetler, insülin üzere protein yapıda olan hormon ve enzimlerin yeteri kadar üretilmemesi ya da çalışmamasına yol açabiliyor. Zerzevat ve meyveden alınan bitkisel protein ile hayvansal besinlerden alınan protein vücuda birebir biçimde yarar sağlamaz. Zerzevat ve meyvelerden güçlü bir beslenme planı, gayrı besin öbekleri da tüketilerek uygulanmalı.
6) TEK TİP BESLENME TERTIBI
Yalnızca zerzevat ve meyve tüketerek kilo vermeye çalışmak ne kadar yanlışsa yalnızca proteine dayalı bir beslenme programı da birebir nispette sakıncalı. Tek tip diyetlerin hepsi bir halde vitamin, mineral ve kas kayıplarına sebep olur.
7) DİYET ESERLERDEN SIKÇA TÜKETMEK
Diyet eserlerin kalorisi gayrı besinlere nazaran daha az olmakla birlikte ölçüye dikkat etmeden tüketmek kilo aldırabilir.
8) YAĞ YAKIMI İÇİN LİMON TÜKETİMİNDE ÇOKA KAÇMAK
Sirkeli ya da limonlu su tüketimi de tek başına yağ yakımı sağlamaz. Limonlu ya da sirkeli suların alkali pahası yüksektir ve metabolizmayı az da olsa hızlandırabilir lakin limon ve sirkeyi su ile tüketmektense salataya ekleyerek tüketmek daha sahih bir tercih olur.
9) YEMEKLERDE HİÇ YAĞ KULLANMAMAK
Hücre zarının ve hormonların büyük kısmı yağdan oluşuyor. Hücrelerin ve binaenaleyh vücut fonksiyonlarının düzgün çalışması için beslenmede kaliteli yağların kesinlikle bulunması gerekiyor.
Yapılan günahların başında öğün atlamak ya da uzun mühlet aç kalmak geliyor. Öğün atlamak yanına, tercih edilen besinlerin değiştirilmesinin kilo kaybına yardımcı olduğunu unutmayın.
2) EKMEĞİ BESLENME PROGRAMINDAN ÇIKARMAK
Ekmek ve karbonhidrat içeren besinlerin çok tüketilmesi, diyetlerde önerilmiyor. Lakin ekmeğin diyetten büsbütün çıkarılması, olumsuz sonuçlar doğurabilir.
3) SUYU AZ İÇMEK
Su tüketiminin ödem yaptığı cephesinde inanışın tersine, gerekli ölçüde su tüketimi vücutta ödem oluşmasını pürüzler.
4) ŞEKERLİ DİYE MEYVE YEMEMEK
Meyveler çokça ölçüde şeker içerirler lakin porsiyon denetimi yapılarak tüketilmesi gün içinde alınması gereken karbonhidrat, vitamin ve minerali sağlar.
5) YALNIZCA SEBZE-MEYVE YEMEK
Yeteri kadar hayvansal protein tüketmeden devam ettirilen diyetler, insülin üzere protein yapıda olan hormon ve enzimlerin yeteri kadar üretilmemesi ya da çalışmamasına yol açabiliyor. Zerzevat ve meyveden alınan bitkisel protein ile hayvansal besinlerden alınan protein vücuda birebir biçimde yarar sağlamaz. Zerzevat ve meyvelerden güçlü bir beslenme planı, gayrı besin öbekleri da tüketilerek uygulanmalı.
6) TEK TİP BESLENME TERTIBI
Yalnızca zerzevat ve meyve tüketerek kilo vermeye çalışmak ne kadar yanlışsa yalnızca proteine dayalı bir beslenme programı da birebir nispette sakıncalı. Tek tip diyetlerin hepsi bir halde vitamin, mineral ve kas kayıplarına sebep olur.
7) DİYET ESERLERDEN SIKÇA TÜKETMEK
Diyet eserlerin kalorisi gayrı besinlere nazaran daha az olmakla birlikte ölçüye dikkat etmeden tüketmek kilo aldırabilir.
8) YAĞ YAKIMI İÇİN LİMON TÜKETİMİNDE ÇOKA KAÇMAK
Sirkeli ya da limonlu su tüketimi de tek başına yağ yakımı sağlamaz. Limonlu ya da sirkeli suların alkali pahası yüksektir ve metabolizmayı az da olsa hızlandırabilir lakin limon ve sirkeyi su ile tüketmektense salataya ekleyerek tüketmek daha sahih bir tercih olur.
9) YEMEKLERDE HİÇ YAĞ KULLANMAMAK
Hücre zarının ve hormonların büyük kısmı yağdan oluşuyor. Hücrelerin ve binaenaleyh vücut fonksiyonlarının düzgün çalışması için beslenmede kaliteli yağların kesinlikle bulunması gerekiyor.