Düşük oranda yağ ve kalori içerirken yüksek oranda protein bulunduran balık, dinç beslemek isteyen herkesin masasında bulunmalıdır Özellikle poli doymamış yağ asitlerinden olan omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir Omega 3 yağ asidinin kayda değer olmasının sebeplerinden biri, insan vücudunun bu yağ asitlerini üretememesidir Haftada en az bir ya da iki defa balık tüketmek sağlığa oldukça faydalıdır bununla beraber balıkta, A vitamini, D vitamini, E vitamini ve iyot oldukça çok bulunmaktadır Bu vitamin ve mineraller göz, sinir ve beyin sağlığı için çok önemlidir id Gad300250Kalp sağlığı ve felci önlemeBalıkların tümü epeyce faydalıdır fakat kalp sağlığı için kayda değer olan omega 3 yağ asitleri, en fazla somon, tonbalığı, sardalya, ringa, alabalık, barbun, kefal, morina ve uskumruda bulunmaktadırKemik sağlığıTon balığı, sardalya balığı gibi konserve balıklar ve yumuşak kılçıklarıyla beraber tüketilebilecek derecede olan minik balıklar, süt ürünlerinden daha fazla kalsiyum bulundurmaktadırlar Kolesterol seviyesiBalıkta oldukça çok bulunan omega 3 yağ asitleri, damar genişletme ve agregasyon önleyici etkileri açısından oldukça önemlidir Bu özelliğiyle kolesterol seviyesini korur ve yürekdamar hastalıklarına karşısında koruma sağlarBunama ve AlzheimerBalıkta yer alan omega 3 yağ asitleri beyindeki iltihaplanmayı önlemeye muavin olur Bunun yanı sıra beynin ve asap hücrelerinin gelişmesini sağlar; böylece bunama ve Alzheimer riskini azaltırbukisdahacokbaliktuketmelisiniz5c43b9276858cjpegEn zengin omega 3 kaynağı bulunduMutluluk hormonlarıSerotonin, sevinç hormonu olarak bilinmektedir ve huzurlu bir hayat kayda değer bir asap iletkenidir Balık tüketiminin fazla olduğu ülkelerde bunalım oranının düşük olduğu gözlemlenmiştirKilo kontrolüKilo kontrolünde bulunmak isteyen insanlarbalık tüketimini arttırmalıdır Omega 3 yağ asitlerinin fazlalığı, balığın çok yağlı olduğu anlamına gelmez ve balık tüketimi kilo aldırmaz