Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bu kış daha çok balık tüketmelisiniz

Bu kış daha çok balık tüketmelisiniz
0
66

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Düşük oranda yağ ve kalori içerirken yüksek oranda protein bulunduran balık, dinç beslemek isteyen herkesin masasında bulunmalıdır Özellikle poli doymamış yağ asitlerinden olan omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir Omega 3 yağ asidinin kayda değer olmasının sebeplerinden biri, insan vücudunun bu yağ asitlerini üretememesidir Haftada en az bir ya da iki defa balık tüketmek sağlığa oldukça faydalıdır bununla beraber balıkta, A vitamini, D vitamini, E vitamini ve iyot oldukça çok bulunmaktadır Bu vitamin ve mineraller göz, sinir ve beyin sağlığı için çok önemlidir id Gad300250Kalp sağlığı ve felci önlemeBalıkların tümü epeyce faydalıdır fakat kalp sağlığı için kayda değer olan omega 3 yağ asitleri, en fazla somon, tonbalığı, sardalya, ringa, alabalık, barbun, kefal, morina ve uskumruda bulunmaktadırKemik sağlığıTon balığı, sardalya balığı gibi konserve balıklar ve yumuşak kılçıklarıyla beraber tüketilebilecek derecede olan minik balıklar, süt ürünlerinden daha fazla kalsiyum bulundurmaktadırlar Kolesterol seviyesiBalıkta oldukça çok bulunan omega 3 yağ asitleri, damar genişletme ve agregasyon önleyici etkileri açısından oldukça önemlidir Bu özelliğiyle kolesterol seviyesini korur ve yürekdamar hastalıklarına karşısında koruma sağlarBunama ve AlzheimerBalıkta yer alan omega 3 yağ asitleri beyindeki iltihaplanmayı önlemeye muavin olur Bunun yanı sıra beynin ve asap hücrelerinin gelişmesini sağlar; böylece bunama ve Alzheimer riskini azaltırbukisdahacokbaliktuketmelisiniz5c43b9276858cjpegEn zengin omega 3 kaynağı bulunduMutluluk hormonlarıSerotonin, sevinç hormonu olarak bilinmektedir ve huzurlu bir hayat kayda değer bir asap iletkenidir Balık tüketiminin fazla olduğu ülkelerde bunalım oranının düşük olduğu gözlemlenmiştirKilo kontrolüKilo kontrolünde bulunmak isteyen insanlarbalık tüketimini arttırmalıdır Omega 3 yağ asitlerinin fazlalığı, balığın çok yağlı olduğu anlamına gelmez ve balık tüketimi kilo aldırmaz 
 

Similar threads

Dinç bir yaşamın olmazsa olmazlarından biri olan balık tüketiminde, her ne değin dünya genelinin arkasında kalsak ta üç tarafı denizlerle taraflı olan ülkemiz balık çeşitliliği konusunda oldukça zengin Peki biz doktorların her fırsatta söylediği balık tüketimi sağlığınız için neden bu dek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Cildin daha pürüzsüz ve daha aydınlık görünmesini karşılayan omega 3 yağ asitleri balık yağında oldukça çok bulunduğu için balık yağının cilde faydaları böylece çok bilirkişi göre kabul edilmiştir Omega 3 yağ asitleri yalnızca cilde yok bununla birlikte damarların sağlığı ve kalp hastalıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Karbonhidrat oranı sıfır olan balık, Omega-3 yağ asidi bakımından ise oldukça zengindir. Beyin gelişiminde büyük katkısı olan Omega-3 yağ asidi anne karnından itibaren alınması gerekir. Uzmanlar haftada en az 2 defa tüketilmesini önerdiği balık hakkında merak edilenleri sizler için derledik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
Omega-3 yağ asidi bakımından en zengin besin olan balık özellikle beyin fonksiyonlarını olumlu etkiler. Bu yüzden uzmanlar haftada 1 ya da 2 defa düzenli tüketilmesini öneriyor. Aynı zamanda bağışıklık sitemine de inanılmaz faydalar sağlar. Özellikle virüs ve bakterilere karşı güçlenmesini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
omega 3 faydaları, omega 3 yararları, Omeganın Yararları, Omeganın Faydaları Omega yağlarının dengeli alımı vücudu böylece fazla hastalıklardan koruyor omega Kalp hastalıklarına aleyhinde koruyor Kötü kolesterolü düşürüp, iyi kolesterolü artırıyor Düşük kolesterol seviyesini olağan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt