Bu Tanım Kaçmaz Lezzeti Şaşmaz Garantili American Cookie Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 150 gram tereyağı (margarin olmaz)
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 1 dolu su bardağı şeker
- 2 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağından 2 parmak fazla un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- 90 gram pakmaya iri taneli sütlü kurabiye çikolatası
Bu Tanım Kaçmaz Lezzeti Şaşmaz Garantili American Cookie Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel tereyağını eritelim. Lakin fokur fokur kaynamasın ılık kıvama gelince kalanı kendi ısısında erisin.
- Akabinde yumurtaları şekeri ve vanilini alıp 3 dakika çırptıktan sonra ılık tereyağını bir yandan ekleyip bir yandan çırpmaya devam edelim.
- Düzgünce çırpıp hoş bir kıvama geldikten sonra unu bir kaba alıp üstüne karbonatı ve tuzu ekleyip eleyerek karışıma aktaralım.
- Bir spatula yardımı ile yeterlice karıştıralım ve tepsiye yağlı kağıt serip(eğer büyük fırın tepsisiyse uzun tarafına 3 tane olacak biçimde 2 sıra yapalım) geniş aralıklarla cevizden biraz daha büyük olacak formda toplar yapalım.
- Elinize hafif yapışabilir kaşık yardımıyla alıp süratli hızlı yuvarlayarak tepsiye dizelim.
- Üstüne dilediğinizce(ben birinci tepsiye çiçek halinde altı tane koydum yayıldığı için az oldu ikinci tepside sık dizdim tekrar aralıklı oldu ancak kâfi ölçüde aralıklı oldu) çikolata dizebilirsiniz.
- 170 derece fırında altlı üstlü fansız ayarda en fazla 11 dakika pişirin kenarlarının kızarması kâfi olacaktır büsbütün kızarmayacak yoksa kuru olur. Afiyet olsunnnn ???? ???? ????!! ????????????????????????.