Bu Tarifi Deneyin,Denettirin ! Kıymalı Midye Böreği İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 250 gr kıyma
- Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
- 1 şişe soda
- Yumurta sarısı
Bu Tarifi Deneyin,Denettirin ! Kıymalı Midye Böreği Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle harcımızı yaparak başlayalım. Tavaya aldığımız sıvı yağda küçük küçük doğradığımız soğanımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Ardından üzerine kıymamızı ve baharatları ekleyip,kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan harcımızı soğuması için uygun bir kaseye alalım.
- Harcımız soğuduktan sonra yufkamızı tezgamızda açalım ve + artı şeklinde kesip,üçgenlerimizi elde edelim.
- Üçgen parçanın birini alıp,üzerine sıvı yağ sürüp,yufkanın sivri kısmını işaret parmağımız ile kendimize doğru çekip,büzgü şeklini verelim.
- Uç kısmına harcımızdan koyalım ve harcı koyduğumuz kısımdan katlaya katlaya midye şeklini elde edelim.
- Tüm yufkamız bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Bütün yufkalarımız bittikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizip,üzerine bir şişe soda gezdirelim ve yumurta sarısı sürüp,180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Şekli şahane midye böreklerimiz servise hazır,afiyet olsun ! .
NOT ; istediğiniz herhangi bir harç ile yapabilirsiniz .Yufkaların içine sıvı yağını çok sürmenize gerek yok,gelişi güzel sürmeniz yeterli .
6 adet yufka benim iç harcıma tam geldi.
24 adet börek elde ettim .
Fırından fırına pişme derecesi de süresi de değişiklik gösterebilir .
Bu Tarifi Deneyin,Denettirin ! Kıymalı Midye Böreği Fotoğraflı Yapılışı