iltasyazilim
FD Üye
Etiket bilgilerinin mevzuata intibak oranı yüzde 97,84 oldu Denetimler, gıda üreticilerinin etiketleme kurallarına, ``ambalaja`` çok ağırlık verdiğini, gıdanın içeriği konusunda ise o kadar alıngan davranmadığını ortaya koydu
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın geçen sene 22 bin 172 gıda örneğinde yaptığı analiz sonucunda, 1171 misal negatif bulundu
Gıdada, sıradan negatif örnek oranı yüzde 5,28 çıkarken, bal, pekmez, tavuk eti, kırmızı tozpul biber ve incir ezmesi, en fazla olumsuzluk tespit edilen ürünler oldu Negatif misal oranı, pekmez örneklerinde yüzde 33,96`ya, bal örneklerinde yüzde 16,74`e, kanatlı etlerinde ise yüzde 17,98`e çıktı
İncir ezmesi örneklerinin yüzde 17,39`unda, ballı çerez örneklerinin yüzde 21,62`inde, kırmızı tozpul biber örneklerinin yüzde 14,77`sinde limitlerin üstünde aflatoksin belirlendi
Etiket bilgilerinin mevzuata uyarlama oranı yüzde 97,84 oldu Denetimler, yiyecek üreticilerinin etiketleme kurallarına, ``ambalaja`` çok ağırlık verdiğini, gıdanın içeriği konusunda ise öyle hassas davranmadığını ortaya koydu
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, yılı gıda teftiş programlarına ilişkin sonuçları açıkladı Verilere tarafından, bakanlık, ``içerik`` ve ``etiket`` denetimi olarak iki bambaşka kategoride denetim programı yürütürken, etiket denetimlerindeki negatif örneklerin oranının fazla düşük kaldığı, içerik denetimlerinde ise olumsuz örneklerin kanatlı eti, bal ve pekmezde yoğunlaştığı belirlendi İncir ezmesi, pultoz kırmızı biberde aflatoksin sorunun büyüklüğü ortaya kondu Zeytinyağında taklit ve tağşiş oranı yüzde 2,5, ayçiçekyağında yüzde 8, kızartma yağlarında sağlığa aykırı yağ kullanımı oranı yüzde 7,95 çıktı
AB kriterleri de dikkate alınarak yürütülen yiyecek denetim faaliyetleri programları konusunda, geçen sene, 22 bin 172 yiyecek analizinde içerik denetimi yapıldı Bunların yüzde 94,72`sinde, 21 bin 1`inde çözümleme sonuçları mevzuata yerinde çıktı Fakat, 1171 gıda örneğinde inceleme sonuçlara mevzuata uygun çıkmazken, sıradan negatif örnek oranı, yüzde 5,28 olarak hesaplandı
Süt ve süt ürünleri, kırmızı et ve unlu mamuller denetiminde olumsuz misal oranı ortalamanın aşağı kalırken, kanatlı eti, pekmez, bal, kuru meyveler, nebati yağlar, şekerli mamullerdeki denetim sonuçlarındaki negatif sonuç oranı oldukça yüksek çıktı
Ekmek örneklerinin büyük bölümü, mikrobiyolojik kriterler yönünden uygun Analiz edilen 309 ekmek örneğinden sadece 5`inde (yüzde 1,62) mikrobiyolojik yönden olumsuzluk saptama edildi
alıntı *
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın geçen sene 22 bin 172 gıda örneğinde yaptığı analiz sonucunda, 1171 misal negatif bulundu
Gıdada, sıradan negatif örnek oranı yüzde 5,28 çıkarken, bal, pekmez, tavuk eti, kırmızı tozpul biber ve incir ezmesi, en fazla olumsuzluk tespit edilen ürünler oldu Negatif misal oranı, pekmez örneklerinde yüzde 33,96`ya, bal örneklerinde yüzde 16,74`e, kanatlı etlerinde ise yüzde 17,98`e çıktı
İncir ezmesi örneklerinin yüzde 17,39`unda, ballı çerez örneklerinin yüzde 21,62`inde, kırmızı tozpul biber örneklerinin yüzde 14,77`sinde limitlerin üstünde aflatoksin belirlendi
Etiket bilgilerinin mevzuata uyarlama oranı yüzde 97,84 oldu Denetimler, yiyecek üreticilerinin etiketleme kurallarına, ``ambalaja`` çok ağırlık verdiğini, gıdanın içeriği konusunda ise öyle hassas davranmadığını ortaya koydu
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, yılı gıda teftiş programlarına ilişkin sonuçları açıkladı Verilere tarafından, bakanlık, ``içerik`` ve ``etiket`` denetimi olarak iki bambaşka kategoride denetim programı yürütürken, etiket denetimlerindeki negatif örneklerin oranının fazla düşük kaldığı, içerik denetimlerinde ise olumsuz örneklerin kanatlı eti, bal ve pekmezde yoğunlaştığı belirlendi İncir ezmesi, pultoz kırmızı biberde aflatoksin sorunun büyüklüğü ortaya kondu Zeytinyağında taklit ve tağşiş oranı yüzde 2,5, ayçiçekyağında yüzde 8, kızartma yağlarında sağlığa aykırı yağ kullanımı oranı yüzde 7,95 çıktı
AB kriterleri de dikkate alınarak yürütülen yiyecek denetim faaliyetleri programları konusunda, geçen sene, 22 bin 172 yiyecek analizinde içerik denetimi yapıldı Bunların yüzde 94,72`sinde, 21 bin 1`inde çözümleme sonuçları mevzuata yerinde çıktı Fakat, 1171 gıda örneğinde inceleme sonuçlara mevzuata uygun çıkmazken, sıradan negatif örnek oranı, yüzde 5,28 olarak hesaplandı
Süt ve süt ürünleri, kırmızı et ve unlu mamuller denetiminde olumsuz misal oranı ortalamanın aşağı kalırken, kanatlı eti, pekmez, bal, kuru meyveler, nebati yağlar, şekerli mamullerdeki denetim sonuçlarındaki negatif sonuç oranı oldukça yüksek çıktı
Ekmek örneklerinin büyük bölümü, mikrobiyolojik kriterler yönünden uygun Analiz edilen 309 ekmek örneğinden sadece 5`inde (yüzde 1,62) mikrobiyolojik yönden olumsuzluk saptama edildi
alıntı *