Bu Yazın Mezesi Patlıcan Çullama (Közlü) Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane patlıcan
- 2 tane kapya biber
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 1 tane soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağı
- Maydanoz
Bu Yazın Mezesi Patlıcan Çullama (Közlü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanlar yıkanır ve kurulanır. Akabinde patlıcan ve kapya biberlere çatalla delikler açılarak fırında ya da ocakta közlenir.
- Közlendikten sonra kabukları soyularak küp küp doğranır.
- Soğan, kabuğu soyulan domates ve yeşil biberler küp küp doğranır.
- Tavaya sıvı yağ alınarak soğanlar rengi değişene kadar kavrulur. İçine biberler atılarak sotelenir. Daha sonra domates, salça ve tuz atılıp suyunu salıp çekene kadar sebzeler pişirilip alınır.
- Küp doğranmış patlıcanlar bu sosla birleştirilir.
- Üstüne kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun ????.