Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bu Yazın Mezesi Patlıcan Çullama (Közlü)

Bu Yazın Mezesi Patlıcan Çullama (Közlü)
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bu-yazin-mezesi-patlican-cullama-kozlu.jpg

Bu Yazın Mezesi Patlıcan Çullama (Közlü) Tanımı İçin Gereçler

  • 4 tane patlıcan
  • 2 tane kapya biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz

Bu Yazın Mezesi Patlıcan Çullama (Közlü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanlar yıkanır ve kurulanır. Akabinde patlıcan ve kapya biberlere çatalla delikler açılarak fırında ya da ocakta közlenir.
  2. Közlendikten sonra kabukları soyularak küp küp doğranır.
  3. Soğan, kabuğu soyulan domates ve yeşil biberler küp küp doğranır.
  4. Tavaya sıvı yağ alınarak soğanlar rengi değişene kadar kavrulur. İçine biberler atılarak sotelenir. Daha sonra domates, salça ve tuz atılıp suyunu salıp çekene kadar sebzeler pişirilip alınır.
  5. Küp doğranmış patlıcanlar bu sosla birleştirilir.
  6. Üstüne kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
981,848Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt