Budapeşte Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet l uzunluk yumurta beyazı ( soğuk )
- 325 gram şeker
- 200 gram kavrulmuş ve robottan geçirilmiş tuzsuz fındık
- 10 gram mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 200 gram krema
- 200 gram labne
- 80 gram pudra şekeri
- 10-15 adet çilek
Budapeşte Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Buzdolabından yeni çıkmış 6 yumurtanın beyazı sarısından ayrılır. Mikser ile çırpılmaya başlanır.
- Şeker yavaş yavaş eklenerek yumurta beyazları katı bir hale gelene kadar çırpılmaya devam edilir.
- Çekilmiş fındık, toz vanilya ve mısır nişastası yumurta beyazlarına eklenip spatula ile söndürmeden karıştırılır.
- Fırın 150 dereceye ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Hazırlanan mereng fırın tepsisine yayılır.
- Evvelce ısıtılmış fırında üstü açık kahve olana kadar yaklaşık 22-25 dk pişirilir.
- Pişen mereng öteki bir yağlı kağıda dikkatlice zıt çevrilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuk krema mikser ile kabarana çırpılır. Yavaş yavaş pudra şekeri eklenerek çırpılmaya devam edilir. Labne de içine eklenerek çırpılır.
- Soğuyan mereng üzerine hazırlanan krema eşit bir biçimde sürülür.
- Üzerine yarım yarım kesilmiş çilekler dizilir. Dikkatli bir formda rulo yapılır.
- Üzerine pudra şekeri ve çilekler konularak servis yapılır.Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.