Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Budapeşte Pastası

Budapeşte Pastası
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
budapeste-pastasi.jpg

Budapeşte Pastası Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet l uzunluk yumurta beyazı ( soğuk )
  • 325 gram şeker
  • 200 gram kavrulmuş ve robottan geçirilmiş tuzsuz fındık
  • 10 gram mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
İç dolgusu için
  • 200 gram krema
  • 200 gram labne
  • 80 gram pudra şekeri
  • 10-15 adet çilek

Budapeşte Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Buzdolabından yeni çıkmış 6 yumurtanın beyazı sarısından ayrılır. Mikser ile çırpılmaya başlanır.
  2. Şeker yavaş yavaş eklenerek yumurta beyazları katı bir hale gelene kadar çırpılmaya devam edilir.
  3. Çekilmiş fındık, toz vanilya ve mısır nişastası yumurta beyazlarına eklenip spatula ile söndürmeden karıştırılır.
  4. Fırın 150 dereceye ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Hazırlanan mereng fırın tepsisine yayılır.
  5. Evvelce ısıtılmış fırında üstü açık kahve olana kadar yaklaşık 22-25 dk pişirilir.
  6. Pişen mereng öteki bir yağlı kağıda dikkatlice zıt çevrilir ve soğumaya bırakılır.
  7. Soğuk krema mikser ile kabarana çırpılır. Yavaş yavaş pudra şekeri eklenerek çırpılmaya devam edilir. Labne de içine eklenerek çırpılır.
  8. Soğuyan mereng üzerine hazırlanan krema eşit bir biçimde sürülür.
  9. Üzerine yarım yarım kesilmiş çilekler dizilir. Dikkatli bir formda rulo yapılır.
  10. Üzerine pudra şekeri ve çilekler konularak servis yapılır.Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,069Kullanıcılar
orkunsalihSon üye
Üst Alt