Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

buğday ciminin faydaları

buğday ciminin faydaları
0
78

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
buğday cimi,
buğday ciminin yararları,
buğday cimi kullanımı,
buğday ciminin faydaları,
imagesbugdaycimininfaydalari5ad558c7821fe

Buğday cimi bağışıklık sistemini guclendiriyorAynı zamanda hucreleri yeniliyor, kansere karşı koruyor, kalp damar sistemindeki tahribatı onarıyor ve kanı temizliyor Doktorlar, buğday cimi suyunun duzenli kullanılmasını oneriyor

İnsanlığın temel besin kaynağı olan buğday, evinize sadece beyaz ekmek ve aşurelik tane olarak giriyorOysa buğday cimi ve ciminin suyu bin derde deva neredeyse
Cunku buğday, ev ortamında cok basit yontemlerle cimlendirilerek tanesiyle veya uzayan cimlerinin tuketilmesiyle bağışıklık sistemini guclendiriyor, hucreleri yeniliyor Ozellikle buğday cimi suyunun 'şifa iceceği' olduğu belirtiliyor

Cimlenmiş buğdayın sağlığa etkilerini İstanbul Universitesi Tıp Fakultesi Onkoloji Enstitusu Muduru Prof Dr Erkan Topuz'a sorduk Kendisinin de evde buğday cimi uretip sofrasında bulundurduğunu belirten Prof Dr Topuz, buğday cimi suyunun mikropları oldurucu etkisiyle kanı temizlediğini belirtiyor Bununla birlikte, kardiyovaskuler sistemde de damarların acılmasını sağlıyor

Prof Dr Topuz'un acıkladığı bilgilere gore, buğday ciminin genclik verici, imnun sistemi (bağışıklık) guclendirici ve kansere karşı koruyucu etkileri var Aynı şekilde sac dokulmelerine faydalı olduğu iddia ediliyor Buğday cimi suyunun kimyasal bileşimi kana cok benziyor İceriğinde antiseptik temizleme ozelliği olan klorofil yuzde 70 oranında bulunuyor Mukemmel bir protein kaynağı ve bol miktarda beta karoten iceriyor Yuksek oranda B1, B6, B12 vitaminleri, C, E, K vitaminleri ihtiva ediyor Ispanaktan daha cok demire sahip olduğu icin anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor Başta magnezyum olmak uzere cok ceşitli mineraller iceriyor Besin oğeleri vucudu besliyor ve gercek bir denge sağlıyor

Buğday cimi suyunun faydalı olduğunu ilk keşfeden kişinin Boston'da Hipokratlar sağlık kuruluşunun kurucusu Dr Ann Wigmore olduğunu belirten Prof Topuz, Wigmore'un hikayesini şoyle anlattı: Dr Wigmore, bacaklarındaki kangreni bununla tedavi etmiş Doktorların bacaklarını kesme kararı uzerine buğday cimi suyunu icmeye başlamış Cimlerden yaptığı lapayı da bacaklarına uygulamış Bu şekilde tedavi olmakla kalmamış, iyileştikten sonra Boston maratonuna katılmış O zamandan beri, tedavisi imkansız denilen hastalar buğday cimi suyu kullanıyor Bitkisel tedavileri devamlı yapmak gerekir İmkanı olan, her gun iki bardak icebilir Bu suyu buğdaya karşı alerjisi olanlar da kullanabilir Buğdayın birkac gun nemli ortamda bekletilip filizlendirilerek tanesiyle tuketilmesi de cok faydalı Boylece buğdayın hem cok faydalı olan kabuğu, hem de ruşeym denilen besin değeri cok yuksek embriyo kısmı alınmış olur Bu filiz bebek gibi buyuk bir gucle doğar Butun filizlerde, ama ozellikle buğdayda buyuk potansiyel var Vitamin, mineral, antioksidan bakımından muthiş zengin Cunku coğalıp yeni bir bitki uretecek Genclik sırrıdır Cimi cok uretebilirseniz suyunu icin Azsa her gun koparıp salatanıza katın

Buğday nasıl cimlendirilir?

Buğday cimi uretimini Turkiye'de 25 sene once ilk kez başlatan Kırkambar Baharat'ın sahibi Bahri Kılıc'ın uretim onerileri şoyle: Oncelikle doğal, ilaclanmamış buğday alın Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaclanmış olabileceği icin dikkatli olun Aşurelik buğday cimlenmez Bir avuc buğdayı oda sıcaklığındaki icme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu suzup genişce bir tepsiye ust uste gelmeyecek şekilde yayın Uzerini nemli bir bezle ortup evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın Bez ve buğdaylar kurudukca nemlendirin Buğdaylar 34 gun sonra filizlenmeye başlar Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gun 12 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tuketebilirsiniz Cok dayanıklı olmadığı icin azar azar cimlendirme yapılmalı

Buğday cimi uretmek icin de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahceye ekip uzerini toprakla ortun Cimler 1015 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin Kestikce uzayan cimlerden her gun salatanıza katın Cok ektiyseniz mutfak robotundan gecirip suyunu cıkararak kullanın Marketlerde satılan hazır cimler, buyumesini hızlandırmak icin katkı maddesi katılabildiği icin cok guvenli olmayabilir
objektifhabercom​
 

Similar threads

Buğday ciminin faydaları, Buğday cimi nasıl yetiştirilir? Buğday Cimi Yararları imagesbugdaycimiyararlari5ad55af706282 Buğday cimi insan sağlığı ve genc kalmak icin bulunmaz fırsattır,ilactırYorgunluğa,yaşlılara,halsizlere,kalp ve damar hastası olanlara en iyi ilactırYılda en az iki kez onar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
buğday ciminin yetiştirilmesi, Buğday nasıl cimlenir, buğday cimi nasıl yapılır, buğday cimi nasıl elde edilir, imagesbugdayciminasilyetistirilir5ad558bbe18aa Buğday cimi uretmek icin bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya ya da varsa bahceye ekip uzerini toprakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Cimlendirilmiş BuğdayCimlendirilmiş buğdayın yapımıFaydaları imagescimlendirilmisbugdaycimlendirilmisbugdayinyapimifaydalari5ad5913d2d2a2 Eğer zihnen yorgunsanız, cocuklarınızın buyumesiyle ve gelişmesiyle ilgileniyorsanız, gebe iseniz, doğan cocuğunuzu emzirmek istiyorsanız, hastalıktan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
buğday çiminin yetiştirilmesi, Buğday nasıl çimlenir, buğday çimi nasıl yapılır, buğday çimi nasıl elde edilir, Buğday çimi üretmek için bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün Çimler 1015 cm uzayınca 1 cm yukarıdan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Buğday neden Çimlenmez? Susuz kalan tohumlar çimlenmez, aşırı sulanan tohumlar küflenir. Sabah akşam fısfıs ile sulama yapmak idealdir. Buğdaylar çok kısa sürede patlar ve çimlenmeye başlar. 10-15 cm ulaşan buğday çimleri makas ile kesilerek tüketilebilir, suyu sıkılabilir. Buğday ne kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
858,496Konular
982,396Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt