Buğday Çorbası (Yoğurtlu Soğuk Çorba) Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı beyaz buğday
- 1 çay bardağı nohut
- Kuru nane
- Süzme yoğurt
- Tuz
Buğday Çorbası (Yoğurtlu Soğuk Çorba) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğdayı mızı yıkadıktan sonra su ile şişene kadar bekletelim. 1 gece evvelce de koyabilirsiniz suya.
- Üzerini geçecek kadar su ile pişirelim, haşlanmış nohut unuz varsa söndürmeye yakın ekleyelim ve soğumaya bırakalım (Yoksa onu da ıslatalım birlikte pişirelim)
- Yoğurdumuzu çok cıvık olmayacak halde tuz ve 1 tutam nane ekleyerek soğuk su ile ezelim.
- Yiyecek olduğumuz kadar buğdayı ekleyerek karıştıralım.
- Dilerseniz içerisine 3 4 modül buz atarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.