Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Buğday Unundan Ekmek Tarifi

Buğday Unundan Ekmek Tarifi
0
31

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
bugday-unundan-ekmek-tarifi.jpg

Buğday Unundan Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • ️880 gram kepekli un
  • ️300 ml ılık su
  • ️3,5 gram kuru maya (yarım paket) yahut 10,5 gram yaş maya
  • ️300 gram yoğurt
  • ️1 tatlı kaşığı bal
  • ️1 tatlı kaşığı tuz

Buğday Unundan Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kaseye suyu, mayayı ve balı koyup karıştırarak yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Dinlendikten sonra buğday unu, yoğurdu, tuzu ekleyip yoğurun ve 2 saat daha dinlendirin.
  3. Mayalanmış hamuru un serpilmiş bir tabana alıp yavaşça yoğurun.
  4. Hamuru bir kalıba koyun ve yaklaşık 1 saat 200°c’de pişirin.
  5. Fırının altına bir kabının içine su ekleyin buharlaşması için.
Buğday Unundan Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt