Buğday Unundan Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- ️880 gram kepekli un
- ️300 ml ılık su
- ️3,5 gram kuru maya (yarım paket) yahut 10,5 gram yaş maya
- ️300 gram yoğurt
- ️1 tatlı kaşığı bal
- ️1 tatlı kaşığı tuz
Buğday Unundan Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaseye suyu, mayayı ve balı koyup karıştırarak yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlendikten sonra buğday unu, yoğurdu, tuzu ekleyip yoğurun ve 2 saat daha dinlendirin.
- Mayalanmış hamuru un serpilmiş bir tabana alıp yavaşça yoğurun.
- Hamuru bir kalıba koyun ve yaklaşık 1 saat 200°c’de pişirin.
- Fırının altına bir kabının içine su ekleyin buharlaşması için.