Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Buğday Unuyla Ev Mantısı

Buğday Unuyla Ev Mantısı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
bugday-unuyla-ev-manti.jpg

Buğday Unuyla Ev Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı buğday unu
  • 1 su bardağı normal un
  • 2 adet yumurta
  • 2 buçuk bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı da biber salçası
Sosu için;
  • 2.yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gr yoğurt (iki su bardağı kadar)
  • 1.şeker kaşığı biber salçası
  • 1.çay kaşığı kırmızı tatlı biber
  • 1.diş sarımsak

Buğday Unuyla Ev Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce hamurumuzu hazırlayalım.
  2. Yoğurma kabımıza unumuzu koyup ortasına yumurta, su,tuz koyup yoğuralım.
  3. Hamur ayarı biraz normal hamurdan sert olacak.
  4. Hamurumuzu 4 bezeye bölüp dinlemeye bırakalım. Bir saat kadar dinlenmesi yeter.
  5. Unlar markasına göre değişir kontrollü koyalım.
  6. Bu arada iç kıymasını hazırlayalım. Soğanımızı rendeleyip suyunu iyice sıkıp kıymaya koyalım.
  7. Maydanozuda incecik doğrayıp kıymaya katalım.
  8. Tuz karabiber ve salçamızıda ekleyelim iç harcımız hazır.
  9. Yoğurdumuzada bir diş sarımsak koyup kenara alalım.(arzu eden kıymaya salça koymaz).
  10. Hamurumuzu orta kalınlıkta açıp iki parmak genişliğinde bıçak sırtı kalınlığında açıp keselim ortalarına kıyma koyalım.
  11. İster bohça gibi ister üçgen kapatıp unladığımız tepsiye dizelim.
  12. Yufkaların hepsi bu şekilde bitince tenceremizi yarıya kadar su koyup iyice kaynayınca mantıları koyalım.
  13. On dakika kaynasa yeter pişince mantılar suyun üzerine çıkarlar.
  14. Mantıları süzüp servis tabağına alalım.
  15. Bir tavada tereyağı iyice eritip salça ve toz biber ekleyip mantının üzerine önce yoğurt sonra tereyağı koyup servis yapalım. ????
Hepimizin bildiği mantıyı buğday unuyla yaptım çok lezzetli oldu deneyin çok beğeneceksiz. Afiyet sıhhat olsun ☺️.

Buğday Unuyla Ev Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Üretimi Kolay İstiridye Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 5 su bardağı un2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 buçuk su bardağı su İç harcı için; 200 gr orta yağlı kıyma1 adet kuru soğan1 çay kaşığı toz biber1 çay kaşığın yarısı karabiber5 kısım maydanoz (arzuya bağlı) Sosu için; 1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Mantı Sevenler Buraya Gerçek Kayseri Mantısı Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 kg un1 adet yumurta1,5 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sıvı yağı Iç harcı için; 500 gram yağsız iki sefer çekilmiş dana kıyma3 adet kuru soğan birer çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Kulak Mantısı (Alışka) Tanımı İçin Materyaller Hamuru için: 7 bardak un2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz az gelirse eklenebilirSu(Mantıyı haşlamak için su) İç harcı için; 4 adet soğan3 adet yumurta1 bardak yağTuz Üzeri için; TereyağıKırmızı toz biber (isteğe bağlı) Kulak Mantısı (Alışka)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Çerkez Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 500 gram un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzSu İç harç için; 500 gram patatesYarım çay bardağı sıvı yağ1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 çay kaşığı reyhan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz Sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Kayseri Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 3 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 yumurta1 çay bardağı su İç Harcı İçin 200 gram kıyma1 tane soğan1 çay kaşığı tuzKarabiberKimyonPulbiber Sosu İçin 3 yemek kaşığı tereyağPulbiberTatlı toz biberNane Kayseri Mantısı Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt