Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı

Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı
0
86

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bugdayli-kusburnu-hosafi-1.jpg

Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram kuru kuşburnu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 lt su
  • Bir küçük kase buğday

Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı Yapılışı

  1. Kuşburnu ve buğdayları güzelce yıkayıp haşlıyoruz. ( ben buğdayı düdüklüde 5-10 dk haşladım. )
  2. Kuşburnunu yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. ( yaklaşık 15-20 dk)
  3. Sonra ince bir süzgeçten geçiriyoruz. Kaşıkla uygunca bastırırsanız posası kolay çıkıyor.
  4. Kalan suyu buğday ve şekerle bir taşım kaynatıyoruz.
  5. Özleri birbirine geçsin diye. Soğutup kavanozlayın  10-15 gün buzdolabında dayanıyor.
  6. Pilav ve makarnanın yanında çok hoş gidiyor.
Şimdiden afiyet olsun. ????.
 
858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt