Resimli Buğdaylı Mercimek Corbası Tarifi
Buğdaylı Mercimek Corbası nasıl yapılır
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı aşurelik buğday
6 su bardağı et suyu
1 tutam safran
2 corba kaşığı soya yağı
Tuz
imagesbugdaylimercimekcorbasitarifiresimli5ad458d97ae28
Hazirlanis:
Buğdayı akşamdan ıslatın Ertesi gun suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp suzun
Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin
Mercimeği yıkayıp suzun Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Yağı ekleyip karıştırın Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın
Buğdaylı Mercimek Corbası nasıl yapılır
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı aşurelik buğday
6 su bardağı et suyu
1 tutam safran
2 corba kaşığı soya yağı
Tuz
imagesbugdaylimercimekcorbasitarifiresimli5ad458d97ae28
Hazirlanis:
Buğdayı akşamdan ıslatın Ertesi gun suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp suzun
Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin
Mercimeği yıkayıp suzun Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Yağı ekleyip karıştırın Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın