Resimli Buğdaylı Tavuk Corbası Tarifi
Buğdaylı Tavuk Corbası nasıl yapılır
Buğdaylı Tavuk Corbası malzemeleri
Malzemeler
1 Su Bardağı Buğday
1 Butun Tavuk
12 Su Bardağı Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuc
1 Dal Taze Soğan
45 Dal Maydanoz
2 Corba Kaşığı Domates
1 Corba Kaşığı Sıvıyağ
4 Karabiber Tanesi
imagesbugdaylitavukcorbasitarifiresimli5ad45941a03fb
Yemeğin Tarifi
Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın Uzerini gececek kadar su ilave edip yumuşaması icin birkac saat bekletin
Kereviz, havuc ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra kucuk kupler halinde doğrayın Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın
Tavuğu temizleyip butun olarak tencereye alın Doğradığınız sebzeleri ilave edin 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin Tavuk pişince tencereden cıkarıp bir tabağa alın Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin
Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin Corbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın
Buğdaylı Tavuk Corbası nasıl yapılır
Buğdaylı Tavuk Corbası malzemeleri
Malzemeler
1 Su Bardağı Buğday
1 Butun Tavuk
12 Su Bardağı Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuc
1 Dal Taze Soğan
45 Dal Maydanoz
2 Corba Kaşığı Domates
1 Corba Kaşığı Sıvıyağ
4 Karabiber Tanesi
imagesbugdaylitavukcorbasitarifiresimli5ad45941a03fb
Yemeğin Tarifi
Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın Uzerini gececek kadar su ilave edip yumuşaması icin birkac saat bekletin
Kereviz, havuc ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra kucuk kupler halinde doğrayın Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın
Tavuğu temizleyip butun olarak tencereye alın Doğradığınız sebzeleri ilave edin 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin Tavuk pişince tencereden cıkarıp bir tabağa alın Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin
Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin Corbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın