Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 kase domates sosu
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet havuç
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize sıvı yağ alıp üzerine yemeklik doğradığımız soğanımızı ilave edip kavuralım.
- Tavuklarımızı küp küp doğrayıp üzerine ekleyip karıştıralım.
- Kırmızı biberimizi doğrayıp tencereye ilave edip kavurma işlemine devam edelim.
- Domates sosu, bezelye ve havucumuzu ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Son olarak baharatlarımızı ekleyip 1-2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp pişireceğimiz fırın kabımıza alalım.
- Beşamel sosumuz için tereyağımızı tencereye alıp eritelim. Unumuzu ilave edip kavuralım.
- Sütümüzü koyup karıştırmaya devam edelim yoğunlaşınca tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alıp yemeğimizin üzerine dökelim.
- Üzerine kaşar peyniri serpip, 200 dereceli fırında 10-15 dakika pişirelim. Buğu kebabımız servise hazır???????????? Afiyet olsun ????