Çok lezzetli ve pratik yemek tanımları arayanlar, akşama ne pişireceğini bilemeyenler ve bütün gün 'bugün ne pişirsem?' diye düşünenler... Toplanın, birlikte nefis yemek tanımlarıyla oluşturduğumuz yalnızca üç tarifle doyurucu ve ekonomik menümüze bakalım! Bugün menüde un çorbasıyla başlangıç yapıyoruz. Akabinde başlı başına ana yemek olan ve çok kolay bir tarife sahip fettucini alfredo tanımımız var! Son olarak dondurma severlere özel kızarmış dondurma ile fevkalade bir kapanış yapıyoruz! Deneyen herkese afiyet olsun!
Un Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir ölçü sıvı yağ
Yarım su bardağı un
2 diş ezilmiş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
7 su bardağı su
Tuz
1. Yağı tencereye alın ve eritin.
2. Akabinde unu ekleyip kokusu çıkıp rengi hafif değişene kadar kavurun.
3. Salçaları ek edip uygunca karıştırın, kokusu çıksın.
4. Suyu ekleyin ve daima çırpın.
5. İçine baharatları, sarımsağı ekleyip kaynayana kadar karıştırın.
6. Çorba kaynamaya başlayınca 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Ev İmali Fettucini Alfredo Tarifi
Malzemeler
1 adet jülyen doğranmış tavuk göğsü (isterseniz kızartıp en üstüne de koyabilirsiniz)
Bir paket mantar
Bir ölçü sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 paket fettucini makarna (ya da elinizde ne varsa)
2 kutu krema
4 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Fesleğen
Kaşar peyniri
1. Yağı tavada eritin.
2. Akabinde jülyen doğranmış tavukları ekleyin.
3. Yüksek ateşte tavuklar hafif pişmişken mantarları ekleyin.
4. Mantarlar da suyunu çekince kremayı ve baharatları ekleyip biraz daha pişirin.
5. Haşladığınız makarnayı süzüp, yıkamadan sosun bulunduğu tencereye aktarın.
6. Bir 5 dk kadar da sosla çevirdikten sonra peyniri ekleyip sıcak servis edin.
Kızarmış Dondurma Tarifi
Malzemeler:
500 gram Maraş dondurması
2 adet yumurta akı
2 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı fındık
1 çay kaşığı tarçın
Sıvı yağ
1. Dondurmayı buzluktan çıkarın ve 6 eşit kesime bölün.
2. Yağlı kağıt serili bir tabakta dondurucuya top formunda düzeltip koyun.
3. Dondurma toplarını 1 saat dondurucuda bekletin.
4. 1 saat sonra bir kapta yumurta beyazlarını uygunca çırpın.
5. Mısır gevreğini ve fındığı rondodan geçirin, akabinde bir kapta tarçın ile karıştırın.
6.Dondurma toplarını dondurucudan çıkarıp süratlice evvel yumurta beyazına, sonra mısır gevrekli karışıma bulayın ve tekrar tepsiye dizip dondurucuya kaldırın.
7. 1 saatin sonunda topları dondurucudan çıkartıp tekrar yumurta beyazına ve mısır gevrekli karışıma bulayın ve dinlenmeleri için tekrar buzluğa atın.
8. Kızgın yağda 30 saniye kızartın ve servis edin.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: