Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Bugün Ne Pişirsem?' Diye Düşünenler İçin Birbirinden Lezzetli ve Farklı Çeşitlerle Günün Menüsü

'Bugün Ne Pişirsem?' Diye Düşünenler İçin Birbirinden Lezzetli ve Farklı Çeşitlerle Günün Menüsü
0
68

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
s-f13286733c5bfb6b04cf0754506f0f08c2ce9fe4.jpg


Akşama ne pişirsem? sorusunu biz sizin yerinize cevaplıyor ve birbirinden lezzetli, çok pratik yemek tanımlarını sizlerle paylaşıyoruz. Bugün menümüzde yoğurtlu bulgur köftesi çorbası, mis üzere karnıyarık, baharatlı pilav ve çilekli ferah pasta tanımlarımız var...


Bulgur köfteli yoğurt çorbası tarifi




Malzemeler

Çorbası için:

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı un 

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 5 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı nane

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
Köftesi için:

  • Yarım su bardağı köftelik bulgur

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 çay bardağı sıcak su

  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Köfte materyallerini düzgünce yoğurun.

2. Elinizi ıslatarak nohut büyüklüğünde modüllere yuvarlayın.

3. Yoğurt, su, un ve yumurta sarısını güzelce çırpın.

4. Kaynayana kadar daima karıştırın.

5. Kaynadıktan sonra köfteleri çorbaya ek edin.

6. Köfteler üst çıkınca ocaktan alın. 

7. Üzeri için tereyağında 1 tatlı kaşığı nane ile 1 çay kaşığı kırmızı biberi çevirin. Çorbanın üzerine gezdirin.

Baharatlı pilav tarifi



Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç

  • 1 orta uzunluk kuru soğan

  • 3 su bardağı tavuk suyu

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Kuru nane

  • Karabiber

  • Pul biber

  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Küçük yemeklik doğranmış soğan, tereyağ ve sıvı yağ karışımında kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur.

2. Sıcak suda 10 dk bekletilip, yeterlice yıkanmış pirinç soğanlara ek edilerek 5 dk kadar kavrulur.

3. Baharatlar istediğiniz ölçüde eklenerek yakmadan bir iki döndürülür.

4. Kavrulan gereçlere evvelce hazırlanmış tavuk suyundan kaynar halde 3 su bardağı ek edilir.

5. Tuzu da ek edilip, kaynayan pilav kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Çilekli jöleli ferah pasta tarifi



Malzemeler

  • 4 tane iri uzunluk yumurta 

  • 1 çay bardağı şeker

  • 1 paket vanilin

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 su bardağı un

  • 1 kahve fincanı ılık su

  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Kreması için:

  • 2 paket krem santi tozu

  • 1 çay bardağı süt
Üzeri için:

  • 1 paket jöle

  • 2 çay bardağı sıcak su

  • 300 gr çilek
Nasıl Yapılır?

1. Kek için yumurta beyazı ve şekeri köpük olana kadar mikser ile karıştırın.

2. Kaseyi döndürdüğünüzde dökülmeyecek kıvam elde edince, yumurta sarılarını ekleyip karıştırmaya devam edin. 

3. Akabinde sıvı yağ ve unu ekleyin.

4. Kabartma tozu, vanilini elekten geçirin, suyu koyun ve spatula yardımıyla aşağıdan üste yanlışsız karıştırın.

5. Yağlı kağıt serili, dikdörtgen borcama karışımı koyun ve evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında fansız pişirin.

6. Piştikten sonra aksi çevirin ve soğumaya bırakın.

7. Krem şantiyi derin bir kasede mikser ile karıştırın.

8. Aksi çevirdiğiniz keke krem şantiyi sürün.

9. Başka bir kasede jöle karışımını hazırlayın ve hafif ılık olduktan sonra çilekleri dizin.

10. En üste jöleyi dökün.

Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın:


 

Similar threads

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünüyor ve kolay, lezzetli, pratik yemek tanımları arıyorsanız sizler için günün menüsünü oluşturduk. Bugün menüde birinci olarak şifa deposu ezogelin çorbası tanımı var. Akabinde lezzetine doyamayacağınız patlıcan lazanya tanımımız var! Yanına ise sıcak günlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
242
'Akşama ne pişirsem?' Diye düşünenlere özel günün menüsü: Sütlü karnabahar çorbası, yumurtalı ıspanak kavurması, tereyağlı erişte ve üç gereçli krem brüle! Sütlü karnabahar çorbası tarifi Malzemeler: 1 adet orta uzunluk karnabahar 1 su bardağı su 2 diş sarımsak 2,5 su bardağı süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Bugün ne pişireceğini bilmeyenler için, birbirinden pratik ve ekonomik tanımlarla günün menüsünü oluşturduk. Şayet siz de 'akşama en kolay ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız, yemek yapmadan evvel bu tanımlara kesinlikle göz atmalısınız. Günün menüsünde birinci olarak nefis ve tam bir yaz çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
'Akşama ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız bu içeriğimiz tam size göre! Bu akşam ana yemeğimiz çok yenilikçi ve lezzetli. Birinci olarak yayla çorbası tanımıyla boğazımızı yumuşatıyoruz. Akabinde brokoli suflesi tanımı ve yeşil mercimekli bulgur pilavıyla midemizi şenlendiriyoruz. Son tanımımız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere özel sizler için lezzetli günün menüsü! Bugün brokoli çorbasıyla açılışı yapıyoruz. Ardından lezzetli bir kuru dolma tarifi veriyoruz. Kuru dolma cacıksız olur mu? Olmaz! O yüzden dünyanın en hoş yemek yancısı olan freş mi freş bir cacık tarifiyle kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt