elektronikci
FD Üye

'Bugün ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız şayet bu tanımlarımız tam size göre! Tatile giriş yaptığımız bu soğuk kış günlerinde birinci yemeğimiz şayet hiç denemediyseniz ısrarla tavsiye ettiğimiz kremalı ıspanak çorbası. Akabinde yeşil mercimekten köfte yapıp yanına ise tam bir taban sos olan kuru cacık tanımı veriyoruz. Son olarak konutta kalan mandalinaları en âlâ kıymetlendirme yolu olan mandalinalı puding tanımımızda günü noktalıyoruz!
Kremalı şifa deposu ıspanak çorbası tanımı
Gereçler:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 kilogram ıspanak
1 adet orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
1 adet orta uzunluk patates
1 yemek kaşığı un
1, 5 litre sıcak su
1 paket krema (200 ml)
Tuz
1. Zerzevatları yıkayın akabinde patates, sarımsak ve soğanı iri iri doğrayın.
2. Tencereye yağı alın ve soğanla sarımsağı hafif soteleyin.
3. Akabinde unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Patatesi de ekleyerek kavurmaya devam edin.
5. Ispanakları da yüzeysel doğrayıp tencereye alın.
6. Sıcak su ek ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
7. Sebzeler yumuşadıktan sonra blender yardımıyla pürüzsüz kıvama getirin. (burada şayet çorbanız yoğunsa su ekleyebilirsiniz)
8. Akabinde kremasını ekleyip 5 dakika daha karıştırın.
9. Baharatlarını ekleyip servis edin.
Kıymasız olduğunu anlayamacaksınız: Yeşil mercimek köftesi tanımı
Materyaller:
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet büyük uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kimyon
1 adet yumurta
Maydanoz ve nane
Aldığı kadar galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
1. Mercimeği haşlayın ve süzün.
2. Mercimekleri blendera alıp biraz çektirin.
3. Bir kenarı alın ve doğranacak tüm zerzevatları blendera alıp doğrayın.
4. Tüm gereçleri bir kapta birleştirip yumurtasını, baharatlarını ve galeta ununu alıp uygunca yoğurun.
5. Hal verip kızartın.
Sağlıklı ve ferah bir taban sos: Kuru cacık tanımı
Materyaller:
2 su bardağı rendelenmiş salatalık (rendelendikten sonra suyu sıkılacak)
1.5 bardak süzme yoğurt
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı doğranmış taze nane ve/veya dereotu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 orta diş sarımsak (ezilmiş)
Yarım çay kaşığı ince deniz tuzu
1. Rendelenmiş salatalığı avuçlarınız ortasında sıkıp suyunu çıkarın.
2. Sıktığınız salatalığı servis tabağına alın.
3. Kaseye yoğurt, zeytinyağı, suyunu sıktığınız salatalığı, yeşillik, limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
4. Tatların birbirine karışması için karışımı 5 dakika dinlendirin.
5. Servis edin.
Mandalinalı puding tanımı
Gereçler:
6-7 adet mandalina
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1. Mandalinaların suyunu çıkarın.
2. 1 litre mandalina suyuna toz şeker, nişasta, unu ekleyin.
3. Puding kıvamına gelene kadar pişirin.
4. Pişen pudingi cam kaselere dağıtın.
5. Üzerine mandalina koyup sunum yapabilirsiniz.
6. Soğuduktan sonra servise hazır.
Bugün ne pişirsem? Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize göz atmayı unutmayın! ????