Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bugün Neler Yaşandı? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (22 Mart)

Bugün Neler Yaşandı? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medyanın Gündemi (22 Mart)
0
38

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-031a50e7e5f76233f2b3906fa4a7f52e5523fca1.jpg

22 Mart Salı günü dünyada ve Türkiye'de yaşanan son dakika gelişmeleri ile toplumsal medyada en çok konuşulan gündem başlıklarını sizler için derledik.

1. 80 yaşındaki Alzheimer hastası bayanın, bakıcısının azaplarına maruz kaldığı ortaya çıktı. Hastaneye kaldırılan yaşlı bayanın bedenindeki şişlikler 'boksör travması' olarak tanımlandı.

2. Bodrum'da 'Çocuğa cinsel istismar' ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' hatalarından toplam 10 yıl 1 ay mahpus cezasına çarptırılarak yakalama kararı çıkarılan Ciciş Kardeşler'den Esra Ersoy, mahkeme kararı yüzüne okunduktan sonra tutuklandı.

3. Halk TV'nin önde gelen sunucularından olan Emin Çapa ve Hasret Gürses, kanaldan ayrıldı. Halk TV'den yapılan açıklamada ikilinin farklı mecralarda yayın yapması nedeniyle anlaşılamadığı ve ayrılık kararı alındığı söylendi. Fakat Emin Çapa yaptığı açıklamada 'Benim istediğim üzere olur olmaz başka, fakat karar alındıktan sonra bana dayatılmasından hoşlanmam' sözlerini kullandı.

4. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa ziyaretleri serisinde katıldığı Arkeoloji Müzesi'ndeki programda yaptığı konuşmada yeniden iktisat gündemini belirledi.

5. Çin'de düşen yolcu uçağının son anlarına ilişkin imaj gündem yarattı. 132 kişiyi taşıyan yolcu uçağının, düşme anına ilişkin son imajında dik pozisyonda bulunmasına dikkat çeken uzmanlar, son anlarda neler yaşandığına dair yorumda bulundu. G-kuvvetinin mürettebatı bayılttığı üzerinde duran uzmanlar, bir pilotun son anda kendine gelerek uçağı kurtarmaya çalışmış olabileceğini söylüyor.

6. Et ve Süt Kurumu kırmızı ete artırım yaptı. Buna nazaran; 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya yükseldi.

7. MHP önderi Devlet Bahçeli, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş fiyatlarına reaksiyon gösteren vatandaşları gaye aldı. Bahçeli fiyatı yüksek bulanlara ve yapılan masrafları eleştirenlere 'Köprüden geçmem diyorsanız buyurun denize atlayın, yüzerek gidip gelebilirsiniz' dedi.

8. Antalya'da, otel odasında meyyit bulunan 17 yaşındaki Nuray Demir cinayetiyle ilgili tutuklanan eski nişanlısı Taner Bektaş'ın sözünde, 'Zayıf olduğu için bana direnemedi. Hareketsiz kalana kadar sıkmaya devam ettim. Öldüğünü anlayınca otelden ayrılıp Yalova'ya gittim' dediği öğrenildi.

9. Muğla'da, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Uzman Çavuş Ali Aladağlı'nın (32) saldırısına uğradığını öne sürerek şikayetçi olan lakin ortaya çıkan imgelerle darp edilmediği tespit edilen Dr. Tahir Tarımer suskunluğunu bozdu.

10. Sık sık gerici telaffuzları ile gündeme gelen ilahiyatçı İhsan Şenocak bu sefer de uçak seyahati ile yaptığı yorumla yansıları üzerine çekmeyi başardı.

11. Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Alım, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen Üretim Sürecine İştirak Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Programda konuşan Bakan Alım, 'Türkiye tarihinde birinci sefer minimum fiyatı yüzde 50 üzerinde arttırdık. Bu günlerde tekrar taban fiyat tartışmalarını manalı bulmuyorum' dedi.

12. Tarihi eser kaçakçılarına yönelik 11 vilayette eş vakitli operasyon başlatıldı. Operasyonda 34 kişi gözaltına alınırken bir ismin şüpheliler ortasında yer alması dikkat çekti: Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yıldız...

13. Ümraniye'de işe gitmek için konuttan çıkan Batuhan Kurt isimli genç, yolda yürürken kimliği belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

14. AFAD'ın bilgilerine nazaran, Bursa'da merkez üssü Kemalpaşa'da 4.3 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.

15. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 2021 Aralık ayında yaptığı minimum fiyat varsayımında yanılmayı ummuş lakin haklı çıkmıştı. Demirtaş bugün minimum fiyat için yine bir iddiada bulundu.

16. İBB Ulaşım Uyum Merkezi (UKOME) yarın toplu ulaşıma ek artırım gündemiyle toplanacak. İstanbul'da toplu taşımaya en son üç ay evvel yüzde 36 artırım kararı alınmıştı.

17. Samsun'da üniversite öğrencisi 19 yaşındaki genç kız, kaldığı özel yurttaki odasında meyyit olarak bulundu.

18. Geride bıraktığımız 2021'in en çok satan arabalarının en doruğundaki model olan Fiat Egea'nın dizel otomatik kombinasyonu için fiyatları açıklandı.

858,543Konular
981,906Mesajlar
32,560Kullanıcılar
emoooSon üye
Üst Alt