Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Buhara Pilavı resimli

Buhara Pilavı resimli
0
51

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Buhara Pilavı Nasıl Yapılır



Buhara Pilavı resimli

imagesbuharapilaviresimli5ad45fb8ee89d

Buhara pilavı malzemeleri

2 su bardağı pirinc

1 orta boy soğan

25 su bardağı et suyu

250 gr kuşbaşı koyun eti(but tarafından)

2 yemek kaşığı mısırozu yağı

1 orta boy havuc

12 kahve fincanı badem

1 cay kaşığı karabiber

1 cay kaşığı kimyon

1 cay kaşığı tuz


Buhara pilavı hazırlanışı


Pirincleri ılık suda 30 dakika bekletin daha sonra yıkayıp, suzun Bademleri ılık suda 10 dakika bekletin ve kabuklan cıkartın

Tencereye etleri koyup uzerine uc parmak gececek kadar su katın ve iyice yumuşayana dek pişirin Suzup suyunu bir kenara ayırın Tencereye yağ koyup kup doğranmış soğanlar soteleyin Bademleri ekleyip 34 dakika daha kavurun Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek soteleyin Uzerlerine pirinc ilave ederek karıştırın

Karabiber, kimyon, tuz ve ayırdığınız sıcak etsuyu (25 bardak) eklenerek, suyunu cekene kadar pişirin 1520 dakika demlendirilip sıcak servis yapın
Buhara pilavı artık hazır, afiyet olsun



alıntı
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt