Buhara Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı basmati pirinç
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- 1 baş soğan
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz
- 1 tane patlıcan
- 1 tane patates
- 5 adet biber
- 1 adet kabak
- Domates
- Sıvıyağ
Buhara Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce etimizi düdüklü tencerede haşlamak için ocağa alıyoruz.
- Bir baş soğanı ince ince doğuyoruz pembeleşene kadar soğanı kavuruyoruz.
- Sonrasında rendelenmiş havucumuzu ekleyip bir iki tür çevirdikten sonra pirinç ,karabiber, zerdeçal, kuş üzümü dolmalık fıstığımızı tuzumuzu alıp kavuruyoruz.
- Üzerine çıkacak kadar şu ilavesi yapıp ağzını kapatıyoruz.
- Bir taraftan sebzelerimizi sırasıyla kızartıyoruz.
- Bir taraftan pişen etlerimizi bir tavaya yağ ilavesi yapıp bir güzel kavuruyoruz.
- Üzerine bir tatlı kaşığı tereyağ ekliyoruz (etkeri tercihe bağlı pilavın içerisine ekleyebilirsiniz )
- Pişen etlerimizi cam fanusumuzun en altına alıp üzerine pilavımızı ekliyoruz.
- Tepsiye ter çevirip kenarlarına sırayla garnituürlerimizi ekliyoruz tercihe bağlı kızartma garnitür yerine salata yoğurt olarak da ekleyebilirsiniz afiyet olsun.