Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Buhara Pilavı

Buhara Pilavı
0
68

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
buhara-pilavi.jpg

Buhara Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 baş soğan
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz
Garnitürü için:
  • 1 tane patlıcan
  • 1 tane patates
  • 5 adet biber
  • 1 adet kabak
  • Domates
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ

Buhara Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce etimizi düdüklü tencerede haşlamak için ocağa alıyoruz.
  2. Bir baş soğanı ince ince doğuyoruz pembeleşene kadar soğanı kavuruyoruz.
  3. Sonrasında rendelenmiş havucumuzu ekleyip bir iki tür çevirdikten sonra pirinç ,karabiber, zerdeçal, kuş üzümü dolmalık fıstığımızı tuzumuzu alıp kavuruyoruz.
  4. Üzerine çıkacak kadar şu ilavesi yapıp ağzını kapatıyoruz.
  5. Bir taraftan sebzelerimizi sırasıyla kızartıyoruz.
  6. Bir taraftan pişen etlerimizi bir tavaya yağ ilavesi yapıp bir güzel kavuruyoruz.
  7. Üzerine bir tatlı kaşığı tereyağ ekliyoruz (etkeri tercihe bağlı pilavın içerisine ekleyebilirsiniz )
  8. Pişen etlerimizi cam fanusumuzun en altına alıp üzerine pilavımızı ekliyoruz.
  9. Tepsiye ter çevirip kenarlarına sırayla garnituürlerimizi ekliyoruz tercihe bağlı kızartma garnitür yerine salata yoğurt olarak da ekleyebilirsiniz afiyet olsun.
Buhara Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuklu Buhara Pilavı Tanımı İçin Gereçler 2 modül bonfile tavuk5 çay bardağı baldo pirinç5 ,5 bardak sıcak su400 gram mantar550 gram konserve garnitür2 yemek kaşığı tereyağ1 fincan zeytinyağı1 çay kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiber3 diş sarımsak Tavuklu Buhara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Süslü Buhara Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 250300 gr kuşbaşı et1 kadeh haşlanmış nohut2 adet büyük soğanTereyağı2 su bardağı pirinçAkışkan yağTuzKarabiber Dekor İçin ; 1 adet patlıcan1 adet kırmızı biber2 adet yeşil biber1 adet patatesSüzme yoğurt Süslü Buhara Pilavı Tarifi Yapılışı Güzel bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Perde Pilavı (Orta Asya) Tanımı İçin Malzemeler İç pilav materyalleri; 1 su bardağı pirinç ( 200 cc ölçüde bardak kullandım)1 çorba kaşığı kuş üzümü1 çorba kaşığı dolmalık fıstık1 ‘ er çay kaşığı kimyon, yenibahar, tarçın, karabiber ve toz kırmızı biber300 gram kemiksiz tavuk eti ( tavuğun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Kuş Üzümlü Fıstıklı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı baldo pirinç1 adet kuru soğan4 yemek kaşığı sıvı yağ1 fincan dolmalık fıstık1 fincan kuş üzümü2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı karabiberTuz Kuş Üzümlü Fıstıklı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
* Buhara Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı pirinç *1 su bardağı nohut *1 orta boy soğan *1 büyük boy havuç *Göz kararı kavrulmuş et *3 yemek kaşığı tereyağı *Tuz *Karabiber, yenibahar(isteğe bağlı) *1 diş sarımsak isteğe bağlı Buhara Pilavı Tarifi Yapılışı Bizdeki etli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt