Buharda Pişmiş Kıymalı Borek
Resimli Buharda Pişmiş Kıymalı Corek Tarifi,
Buharda Pişmiş Kıymalı Borek nasıl yapılır
Filipin Mutfağı
imagesbuhardapismiskiymalicorektarifiresimli5ad45b36045b1
hamur icin:
12 su bardağı ılık su
500 gr un
1 corba kaşığı taze maya
3 corba kaşığı toz şeker
2 yumurta
30 gr tereyağı
ic icin:
200 gr dana kıyması
4 diş sarımsak
2 corba kaşığı sıvıyağ
1 corba kaşığı mısır nişastası
12 su bardağı su
karabiber
tuz
imagesbuhardapismiskiymalicorektarifiresimli5ad45b3754a48
Buharda Pişmiş Kıymalı Corek Tarifi
Taze mayayı ılık suyun yarısına koyup uzerine 1 corba kaşığı toz şeker ve 3 corba kaşığı un ilave edin Maya eriyip kopurunceye kadar bekletin Daha sonra uzerine kalan unu, şekeri, tereyağını, yumurtaları ve suyu ekleyin Birlikte parmak uclarınız ile calışarak yoğurun Zaman zaman gerekirse biraz daha ılık su ekleyin Yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar calışın Daha sonra uzerini nemli bir bezle orterek 2 saat kadar dinlenmeye bırakın Hacmi iki katma cıkınca hamur hazır demektir İc icin, sarımsakları soyun ince ince kıyın, tavada yağı kızdırın ve sarmısağı kıyma ile kavurun Suyu ilave edin ve suyunu cekinceye kadar pişirin Mısır nişastasını bir parca suda eritin ve kıymaya ilave edin Arzunuza gore tuz ve karabiber ekleyin
Hamurdan iri ceviz buyukluğunde parcalar kopartarak, elinizle acın, icine 1 corba kaşığı kıyma karışımından koyun ve elinizle hamurun uclarını toplayarak bohca gibi kapatın
Kıymalı corekleri kucuk kağıttan kek kalıplarına yerleştirin Boylece corekleriniz birbirine yapışmaz Daha sonra buhar tencerenize yerleştirerek 15 dakika kadar pişirin Yanında Biberli Sos ile servis yapın
Buhar tencereniz yoksa, derin bir tencerede biraz suyu kaynatın Suzgeci, altı suya değmeyecek şekilde tencereye yerleştirerek coreklerinizi buharda pişirin
Resimli Buharda Pişmiş Kıymalı Corek Tarifi,
Buharda Pişmiş Kıymalı Borek nasıl yapılır
Filipin Mutfağı
imagesbuhardapismiskiymalicorektarifiresimli5ad45b36045b1
hamur icin:
12 su bardağı ılık su
500 gr un
1 corba kaşığı taze maya
3 corba kaşığı toz şeker
2 yumurta
30 gr tereyağı
ic icin:
200 gr dana kıyması
4 diş sarımsak
2 corba kaşığı sıvıyağ
1 corba kaşığı mısır nişastası
12 su bardağı su
karabiber
tuz
imagesbuhardapismiskiymalicorektarifiresimli5ad45b3754a48
Buharda Pişmiş Kıymalı Corek Tarifi
Taze mayayı ılık suyun yarısına koyup uzerine 1 corba kaşığı toz şeker ve 3 corba kaşığı un ilave edin Maya eriyip kopurunceye kadar bekletin Daha sonra uzerine kalan unu, şekeri, tereyağını, yumurtaları ve suyu ekleyin Birlikte parmak uclarınız ile calışarak yoğurun Zaman zaman gerekirse biraz daha ılık su ekleyin Yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar calışın Daha sonra uzerini nemli bir bezle orterek 2 saat kadar dinlenmeye bırakın Hacmi iki katma cıkınca hamur hazır demektir İc icin, sarımsakları soyun ince ince kıyın, tavada yağı kızdırın ve sarmısağı kıyma ile kavurun Suyu ilave edin ve suyunu cekinceye kadar pişirin Mısır nişastasını bir parca suda eritin ve kıymaya ilave edin Arzunuza gore tuz ve karabiber ekleyin
Hamurdan iri ceviz buyukluğunde parcalar kopartarak, elinizle acın, icine 1 corba kaşığı kıyma karışımından koyun ve elinizle hamurun uclarını toplayarak bohca gibi kapatın
Kıymalı corekleri kucuk kağıttan kek kalıplarına yerleştirin Boylece corekleriniz birbirine yapışmaz Daha sonra buhar tencerenize yerleştirerek 15 dakika kadar pişirin Yanında Biberli Sos ile servis yapın
Buhar tencereniz yoksa, derin bir tencerede biraz suyu kaynatın Suzgeci, altı suya değmeyecek şekilde tencereye yerleştirerek coreklerinizi buharda pişirin