elektronikci
FD Üye
Bülbül Konağı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 su bardağı irmik
- 1 çimdik tuz
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu • 1 paket vanilya
- 1 bardak kadar fındık
- 3.5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Bülbül Konağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlımızın hamuruna başlamadan şerbetimizi hazırlamak için tenceremize suyu koyalım ve toz şekerimizi ilave edelim, eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu ek edip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri derin bir kabın için de karıştırıyoruz. En son un ve kabartma tozu ek edip, kulak göğsü yumuşaklığında ele yapışmak halde bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru ikiye bölüp, tezgahta biraz un serpip, merdaneyle yarım cm kalınlığında açıyoruz yuvarlak bir kalıp yahut su bardağının ağzıyla kesiyoruz.
- Çıkan yuvarlakların yarısının ortasınıda küçük bir kalıpla yada şişe kapağıyla kesip delik olmayan yuvarlağın üzerine yumurta akı sürüyoruz.
- Çember halinde olan hamuru üzerine koyup elimizle düzeltip her yerini irmiğe buluyoruz. Üzerine fındıkları koyuyoruz.
- Yumurta akını fındıkların yapışıp düşmemesi için sürüyoruz. Kenarlardan çıkan hamurları toplayıp bütün hamura tekrar tıpkı süreci yapıyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisine yahut fırın kağıdına dizip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kızaran tatlıları soğumuş olan şerbete dikkatlice atalım. Şerbeti çeken tatlılar tabana çökünce bir süzgeç yardımıyla çıkarıp tekrar tepsiye koyuyoruz.
- Kalan şerbeti tatlıların üzerine eşit ölçüde döküyoruz. Tatlılarımız yaklaşık 2-3 saat dinlenince şerbetini çekmiş olacaklardır. Servis hazır lezzeti ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.