Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bülbül Konağı

Bülbül Konağı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Bülbül Konağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 1 bardak kadar fındık
Şerbeti için;
  • 3.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Bülbül Konağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tatlımızın hamuruna başlamadan şerbetimizi hazırlamak için tenceremize suyu koyalım ve toz şekerimizi ilave edelim, eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu ek edip 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri derin bir kabın için de karıştırıyoruz. En son un ve kabartma tozu ek edip, kulak göğsü yumuşaklığında ele yapışmak halde bir hamur yoğuruyoruz.
  4. Hamuru ikiye bölüp, tezgahta biraz un serpip, merdaneyle yarım cm kalınlığında açıyoruz yuvarlak bir kalıp yahut su bardağının ağzıyla kesiyoruz.
  5. Çıkan yuvarlakların yarısının ortasınıda küçük bir kalıpla yada şişe kapağıyla kesip delik olmayan yuvarlağın üzerine yumurta akı sürüyoruz.
  6. Çember halinde olan hamuru üzerine koyup elimizle düzeltip her yerini irmiğe buluyoruz. Üzerine fındıkları koyuyoruz.
  7. Yumurta akını fındıkların yapışıp düşmemesi için sürüyoruz. Kenarlardan çıkan hamurları toplayıp bütün hamura tekrar tıpkı süreci yapıyoruz.
  8. Yağlanmış fırın tepsisine yahut fırın kağıdına dizip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Kızaran tatlıları soğumuş olan şerbete dikkatlice atalım. Şerbeti çeken tatlılar tabana çökünce bir süzgeç yardımıyla çıkarıp tekrar tepsiye koyuyoruz.
  10. Kalan şerbeti tatlıların üzerine eşit ölçüde döküyoruz. Tatlılarımız yaklaşık 2-3 saat dinlenince şerbetini çekmiş olacaklardır. Servis hazır lezzeti ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Bülbül Konağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Bülbül Konağı Tarifi İçin Malzemeler 250 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında) 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta ( birtanesinin akı ayrılacak) 12 çay bardağı pudra şekeri 12 çay bardağı irmik (semolina) 1 yemek kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Bülbül Yuvası Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Şerbeti için; 4 su bardağı su3,5 su bardağı şeker1 dilim limon Hamuru için; 200 gram tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı yoğurt1 paket kabartma tozu1 çay bardağı pudra şekeri1 adet yumurta5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
İrmikli Bülbül Konağı (Harika) Tarifi İçin Malzemeler *125 gram yumuşak margarin veya tereyağı *1 su bardağı sıvı yağ *1 tane yumurta *Yarım su bardağı yoğurt *1 çorba kaşığı sirke *1 çimdik tuz *1 su bardağı irmik *Yarım paket kabartma tozu (5 gram) *1 paket vanilya *4 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı *1 çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı süt *1 yemek kaşığı irmik *1 fiske tuz *Yarım paket kabartma tozu *3 su bardağı un Üzeri için; *1 yumurta sarısı (akını yapıştırmak için kullanacağız)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için 2.5 su bardağı toz şeker2 su bardağı suYarım limon suyu Hamuru için 250 gram margarinYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı yoğurtYarım çay bardağı irmik1 yumurta1 çay bardağı pudra şekeri1 paket kabartma tozu4-4.5 su bardağı un kontrollü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,496Konular
981,599Mesajlar
29,702Kullanıcılar
FUHRERSon üye
Üst Alt