Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bülbül Yuvası Tatlısı

Bülbül Yuvası Tatlısı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
bulbul-yuvasi-tatlisi.jpg

Bülbül Yuvası Tatlısı Tanımı İçin Materyaller


Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon
Hamuru için;
  • 200 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İçine koymak için;
  • Antep fıstığı (isteğe nazaran fındık,ceviz de olur)
Üzerine ;
  • Yumurta sarısı

Bülbül Yuvası Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbeti için gereçleri tencereye alıyoruz.
  2. Kaynayınca beş dk kadar yeniden kaynatıp ocaktan alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamuru için materyalleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz.
  4. Hamuru ikiye bölüp merdane yardımıyla açıyoruz.
  5. Daire biçiminde bir bardak yardımıyla kesiyoruz tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine koyacağımız hamuru için kestiğimiz hamurların ortasından bir kapak yardımıyla küçük delikler açıyoruz.
  7. Tepsideki hamurun üzerine koyuyoruz.
  8. Ortasına antep fıstığı ya da isteğe nazaran ceviz, fındık koyup üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  9. 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  10. Çıkınca birinci sıcağı çıktığında şerbetini koyup 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨????????.
Bülbül Yuvası Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt