teknolojiuzmani
FD Üye
Bülbül Yuvası Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- 200 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- Antep fıstığı (isteğe nazaran fındık,ceviz de olur)
- Yumurta sarısı
Bülbül Yuvası Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için gereçleri tencereye alıyoruz.
- Kaynayınca beş dk kadar yeniden kaynatıp ocaktan alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için materyalleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz.
- Hamuru ikiye bölüp merdane yardımıyla açıyoruz.
- Daire biçiminde bir bardak yardımıyla kesiyoruz tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine koyacağımız hamuru için kestiğimiz hamurların ortasından bir kapak yardımıyla küçük delikler açıyoruz.
- Tepsideki hamurun üzerine koyuyoruz.
- Ortasına antep fıstığı ya da isteğe nazaran ceviz, fındık koyup üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca birinci sıcağı çıktığında şerbetini koyup 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ????????.