teknolojiuzmani
FD Üye
Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4.5 su bardağı un kontrollü ekleyin
- 1 yumurta akı
- 1 yumurta sarısı
- Ceviz
Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk başta şerbeti ocağa alalım.
- Kaynadıktan sonra limon sıkıp 15 dakika kaynatalım ve daha sonra soğumaya bırakalım.
- Un hariç bütün hamur malzemeleri karıştıralım ve yavaş yavaş unu ekleyip kontrollü bir şekilde yoğuralım
- Hamuru iki eşit parçaya bölüp 2 yağlı kağıt arasına alıp merdane ile açalım ne çok ince ne çok kalın çay bardağı ile daireler yapalım.
- Bunları tepsiye aldıktan sonra diğer hamuru da aynı yapıp bardakla daire yapıp ortasını da bir kapak ile açalım.
- Tepsideki hamurların üzerine yumurta akı sürüp bu halkaları üzerine koyup yumurta sarısı sürüp içine ceviz fındık ne isterseniz koyup daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü 25-30 dakika pişirelim
- Fırından çıkan tatlıları bir borcama alıp sıcak hamura soğuk şerbeti döküp 2-3 saat çekmesini bekleyelim Afiyet olsun.