Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bulgaristan Tortası (Pastası)

Bulgaristan Tortası (Pastası)
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
bulgaristan-tortasi-pastasi.jpg

Bulgaristan Tortası (Pastası) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı süt yahut yoğurt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
Muhallebisi için;
  • 1,5 lt süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1-1, 5 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için:
  • Ceviz kırığı

Bulgaristan Tortası (Pastası) Tanımı Yapılışı

  1. Süt, tozşeker, yumurta, tuz ekleyip güzelce karıştırın.
  2. Akabinde sıvı yağ ekleyip biraz daha karıştırın.
  3. Karbonat ,elenmiş un ekleyip ele yapışmayan biraz yumuşak biraz sert hamur yoğurun.
  4. Hamurumuzu bezelere ayırıp kenarda yarım saat dinlenmeye bırakın.
  5. Tezgaha hafif un serpip merdane yardımıyla açın ince olacak borcam büyüklüğe nazaran açılmalıdır.
  6. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 10/15 dakika pişirin, üzeri pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın, hepsini bu biçimde yapalım.
  7. Muhallebisi için:vanilya, tereyağ hariç tüm malzemeyi daima karıştırarak pişirin.
  8. Piştikten sonra vanilya tereyağ ekleyip ilave edip karıştırın ocağı kapatın.
  9. Bisküvileri ılık su ile ıslatın yahut fırça ile üzerine sürebilirsiniz.
  10. Üzerine çokça muhallebi kaplayıp ceviz serpin .
  11. 2- 3- 4 katıda tıpkı biçimde yapın .
  12. Üzerine ceviz serpin yahut servis edeceniz vakit ceviz ekleyebilirsiniz .
  13. Oda ısısında soğumaya bırakın soğunca buzdolabına kesinlikle 1 gün bekletin.
Bereketli pasta olduğu için 4 kat pasta hamurunu kullanıyoruz????????????????????????????????????????????????.

Not:4 kat hamuru kullanıyoruz şayet hamur artarsa pişirip buzluğa kaldırın istediğiniz vakit muhallebisini yapıp afiyetle tüketiyoruz.
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt