
Bulgaristan Tortası (Pastası) Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı süt yahut yoğurt
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- 1,5 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1-1, 5 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Ceviz kırığı
Bulgaristan Tortası (Pastası) Tanımı Yapılışı
- Süt, tozşeker, yumurta, tuz ekleyip güzelce karıştırın.
- Akabinde sıvı yağ ekleyip biraz daha karıştırın.
- Karbonat ,elenmiş un ekleyip ele yapışmayan biraz yumuşak biraz sert hamur yoğurun.
- Hamurumuzu bezelere ayırıp kenarda yarım saat dinlenmeye bırakın.
- Tezgaha hafif un serpip merdane yardımıyla açın ince olacak borcam büyüklüğe nazaran açılmalıdır.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 10/15 dakika pişirin, üzeri pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın, hepsini bu biçimde yapalım.
- Muhallebisi için:vanilya, tereyağ hariç tüm malzemeyi daima karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra vanilya tereyağ ekleyip ilave edip karıştırın ocağı kapatın.
- Bisküvileri ılık su ile ıslatın yahut fırça ile üzerine sürebilirsiniz.
- Üzerine çokça muhallebi kaplayıp ceviz serpin .
- 2- 3- 4 katıda tıpkı biçimde yapın .
- Üzerine ceviz serpin yahut servis edeceniz vakit ceviz ekleyebilirsiniz .
- Oda ısısında soğumaya bırakın soğunca buzdolabına kesinlikle 1 gün bekletin.
Not:4 kat hamuru kullanıyoruz şayet hamur artarsa pişirip buzluğa kaldırın istediğiniz vakit muhallebisini yapıp afiyetle tüketiyoruz.