elektronikci
FD Üye
Bulgur Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ince bulgur
- Ilık su, bulgurun üzerini kapatacak formda
- 1 adet soğan
- Bir tutam maydanoz
- Tuz ,karabiber
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
- Bir adet limonum suyu
- Yeşil salata
Bulgur Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce bulgurları ılık su ile ıslatıp üzerini kapatalım.
- Tavada ince ince kestiğimiz soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine biber ve domates salçası ek edelim 1-2 dakka daha pişirelim ve soğanları ıslanmış bulgurun üzerine dökelim.
- Bulgur suyunu çekmiş olacak.
- Tuz karabiber, limon suyu ve maydanozları ek edelim ve yoğuralım.
- Ellerimizi biraz ıslatıp yoğurmaya devam edelim.
- Ondan sonrada hepsi tıpkı büyüklükte (köfte gibi) sıkıp sıkıp form verelim.
- Yeşil salata yapraklarını yıkayalım, bulgur köftelerini üzerine dizelim. Afiyet olsun.
- Yeşil salataya sarıp limon suyu üzerine damlatıp yeniyor.