
Bulgur Köfteli Ispanak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım kahve fincanı pirinç
- 1 küçük kase bulgur köftesi
- Tuz, zeytinyağı, kırmızı pul biber
- Tereyağ ve toz kırmızı biber
Bulgur Köfteli Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
- Yemeklik doğradığımız soğanı ve kapya biberi zeytinyağı ile çevirelim.
- Salçaları ek edip temizleyip doğradığımız ıspanakları ekleyelim.
- Biraz ıspanakları kavurup evvelden yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de tencereye koyalım.
- Kısık ateşte tencere kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Bu esnada küçük bir tencereye su, az zeytinyağı ve tuz koyup kaynatalım.
- Daha evvelden dondurucuya koyduğum bulgur köftesi den küçük bir kase alıp kaynayan suya atalım.
- Köfteler suyun üzerine çıkınca kevgir yardımıyla sos tenceresine alalım.
- Tereyağ ve toz biberi eritip köfteleri soslayalım.
- Pişen ıspanak yemeğinin üzerine köfteleri koyup bir iki dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Afiyet olsun.