
Bulgur Köfteli Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük boy patlıcan
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur (180 gram)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz karabiber pulbiber nane
- Yarım çay bardağından az su (Yoğururken)
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 domates rendesi
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Bulgur Köfteli Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları delin ve fırında yumuşayana kadar közleyin.
- Közlenen biberleri çıkarıp, üzerini kapatın ve biraz bekletin.
- Daha sonra patlıcanları soyup, küçük küçük doğrayın.
- Derin bir kabın içerisinde yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Köfte için; bulguru 1 su bardağı kaynar su ile ıslatın ve üzeri kapalı 10 dakika bekletin.
- Su hariç köftelik malzemeleri ekleyip, yoğurun.
- Daha sonra şekil verilebilir kıvam alana kadar suyu ekleyin (Yavaş yavaş ekleyin)
- Elinizi hafifçe ıslatın. Küçük parçalar kopararak yuvarlayıp un serpilmiş bir tabağa dizin.
- Hepsini yaptıktan sonra köftelerin yapışmaması için un serpiştirip karıştırın.
- Sosu için salça, sarımsak ve zeytinyağını bir tavaya alıp iyice kavurun.
- Domates rendesi ve tuzu ilave edip orta ateşte ağzı kapalı yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Bir tencerede su kaynatın ve suyun içine köfteleri atın.
- Köfteler suyun üzerine çıkana kadar 8-10 dakika kadar haşlayın.
- Kevgir ile köftelerin suyunu süzüp, domates sosunun içine alın ve 1-2 dakika sos ile pişirin.
- Geniş bir tabağa yoğurtla karıştırdığınız patlıcanları koyun.
- Üzerine köfteleri ekleyin. İnce ince doğradığınız maydanozları üzerine serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn????