Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Bulgur köftesi için;
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- 1 bardak kaynar su
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı nane
- 5 bardak kaynar su
- Ayrıca;
- 2 çay kaşığı tuz
Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce bulgur 1 bardak kaynar suyla ıslatılır, karıştırılır ve üzerine bir kapak kapatılır. 5 – 10 dakika bekletilir.
- Ilıklaşan ince bulgurun üzerine yumurta, un ve tuz eklenerek yoğrulur.
- Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
- Kaynamakta olan 5 bardak suya köfteler atılır ve 5 dakika kadar haşlanır.
- Köfteler haşlanırken büyük boy bir tencereye yoğurt, yumurta, zeytinyağ, ezilmiş sarımsak alınır.
- Bir çırpma teliyle sürekli karıştırılarak kaynatılır.
- Kaynamakta olan bulgur köfteleri yoğurtlu karışımın üzerine suyuyla birlikte boşaltılır. Tuz ilave edilir, 5 dakika kaynatılır.
- Sosu için; tereyağ bir sos tenceresinde eritilir. Zeytinyağ eklenir, kuru nane 1 – 2 dakika kavrulur. Ocağın altını kapattıktan sonra sos çorbaya ilave edilir. Sıcak servis edilir.
Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı