Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bulgur Pilavı (Mantarlı)

Bulgur Pilavı (Mantarlı)
0
94

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
bulgur-pilavi-mantarli.jpg

Bulgur Pilavı (Mantarlı) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1.5, 2 su bardağı su(bulgurun büyüklüğüne nazaran değişebilir)
  • 6 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • İsteğe nazaran havuç rendesi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates yada biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Köri

Bulgur Pilavı (Mantarlı) Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel tenceremize sıvı yağ ekleyip soğan ve sarımsağı kavurarak başlayalım.
  2. Sonrasında biber ve mantarı ekleyip onları da kavuralım.
  3. 1. 5 yemek kaşığı salçamızı ve bulguru ek edip bir müddette bu biçimde kavuralım.
  4. Kavururken tuz ve baharatlarıda ekleyelim.
  5. Suyunu koymadan evvel 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip biraz daha kavurun sonra sıcak suyumuzu ek edelim. Ben tavuk suyu da ekledim. 1 adet tavuk yada et tablette kullanabilirsiniz çok lezzetli oluyor.
  6. Ağzını kapatıp pişene kadar bekleyelim. Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt