Bulgur Pilavı (Mantarlı) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı bulgur
- 1.5, 2 su bardağı su(bulgurun büyüklüğüne nazaran değişebilir)
- 6 adet mantar
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- İsteğe nazaran havuç rendesi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı domates yada biber salçası
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Köri
Bulgur Pilavı (Mantarlı) Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel tenceremize sıvı yağ ekleyip soğan ve sarımsağı kavurarak başlayalım.
- Sonrasında biber ve mantarı ekleyip onları da kavuralım.
- 1. 5 yemek kaşığı salçamızı ve bulguru ek edip bir müddette bu biçimde kavuralım.
- Kavururken tuz ve baharatlarıda ekleyelim.
- Suyunu koymadan evvel 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip biraz daha kavurun sonra sıcak suyumuzu ek edelim. Ben tavuk suyu da ekledim. 1 adet tavuk yada et tablette kullanabilirsiniz çok lezzetli oluyor.
- Ağzını kapatıp pişene kadar bekleyelim. Sıcak servis edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.