Bulgur Pilavı Mantarlı Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram doğranmış mantar
- 1 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Tuz, karabiber, kuru nane
- 2 su bardağı su
Bulgur Pilavı Mantarlı Tanımı Yapılışı
- Mantarlar ve ince doğranmış biber 2 yemek kaşığı yağda suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
- Akabinde tereyağı eklenir ve yağ eriyince salça da karışıma ek edilir.
- Salçanın kokusu çıkınca başka gereçlerle karıştırılarak kavrulur.
- Akabinde bulgur eklenir.
- Gereçlerle uygunca karıştırılan bulgura suyu, tuzu, baharatları eklenerek kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
- Üzeri göz göz olup suyunu çekince altı kapatılır.
- 15 dakika kadar dinlendirilir. Afiyet olsun….