Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- Yarım kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ yada (zeytinyağı)
- Tuz
Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince doğrayalım yağ ile hafif kavurup,.
- Üzerine doğranmış sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyelim,.
- Biraz daha kavurduktan sonra rendelediğimiz domatesi ekleyin, yeterlice kavurun.
- Daha sonrada bulgurumuzu ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve üzerini geçecek kadar suyu ek edip tuzunu da ek ederek bir sefer karıştırın kapağını kapatın.
- Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim bu ortada tekrar karıştırma yapmayalım.
- Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 5 ve 10 dakika kadar dinlendirelim ve servis edelim şimdiden afiyet olsun. Ellerinize sıhhat.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.