Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 bardak bulgur
- 1 orta uzunluk soğan rendesi (Suyu sıkılmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 çay kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı karabiber kimyon
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Zeytinyağını tencereye koyun üzerine bulguru ekleyin kavurun.
- Üzerine rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı ve sarim rendesini ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kavrulunca varsa tavuk suyu yoksa suyunu koyun pilavın bir parmak üstüne geçsin tuzunu ve baharatları atıp pişirin.
- Suyunun tadına bakıp tuzunu ayarlayabilirsiniz birde suyunu çekince bir çay kaşığı alıp tadına bakın canlı ise tekrar su konulabilir bulgur cinsine nazaran çok su çeker.