Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 domates
- 1 küçük kapya biberi
- Üstüne çıkana kadar su
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
- Tuz
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak soğan ve biberi ayıklayıp doğrayalım.
- Tencereye alalım güzelce kavuralım.
- Domatesi küp küp doğrayın.
- Akabinde domates ve salçayı ek edip kavurmaya devam ediyoruz pirinç ve bulguru 2-3 su yıkıyor tencereye alıyoruz.
- Üzerini kapatacak kadar su koyuyoruz.
- Baharatlarını ve tuzunu ek edip pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu büsbütün çekince tadına bakıp kağıt rulo ile üzerine koyup kapağı kapatalım.
- Güzelce demlendikten sonra yiyebilirsiniz ???? Denetimli pişirelim. Afiyet olsun ????????.