teknolojiuzmani
FD Üye
Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi kalın bulgur
- 2 çorba kasesi + ¼ çorba kasesi su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz sıvı yağ
Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillah deyip başlayalım ????.
- Pilav tenceremize tereyağı koyup altını açalım göz kararı sıvı yağ da koyduktan sonra tereyağın erimesini bekleyelim.
- Eriyen tereyağın üzerine bulgurumuzu ekleyip bir kaç dakika kavuralım.
- Üzerine belirtilen miktarda suyu ve tuzu da ekleyelim. Tuzu veya suyu çok gelen azaltabilir. Ben bi çimdik tuz attım ama miktar belirtmek zorunda olduğum için o şekilde yazdım.
- Kaynayınca altını kısalım ve suyunu çekene kadar daha ocakta kalsın.
- Suyunu da çektikten sonra yemeye hazır :> deneyeceklere şimdiden afiyet olsunn ???? eğer tariflerimi beğendiyseniz yepyeni tarifler için beni takibe alabilirsiniz ❣.