Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 fincan bulgur
- 1-2 kaşık tereyağı
- 1 soğan
- 2-3 patates
- 2-3 yeşil sivri biber
- 3 domates
- 1 kaşık domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 kısım maydanoz
- 4,5 fincan su
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 fincan bulgur ayıkla.
- 1-2 kaşık tereyağı erit.
- 1 soğan, 2-3 patates ve 2-3 yeşil sivri biber kavur.
- 3 tane küçük doğranmış domates ek et ve devam kavur.
- 1 kaşık domates salçası, yarım kaşık biber salçası ek et.
- 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik ve nane, 1 kaşık tuz ekle.
- Tavanın içine bulgurları koy.
- 4,5 fincan ılık su ekle ve yemeği karıştır.
- En son olarak bir kol doğranmış maydanoz ek et.
- Biraz kaynayınca ocağı biraz kıs ve suyunu çekene kadar pişir.