Bulgur salatası tarifimize gecmeden once bulgurun faydalarındna sadece bir kacını sizlerle paylaşmak istiyorum bayanlarBulgur lif iceriği yuksek olan bir besinlerden biridirBulgurun bağırsak ve kalp damar sağlığını koruyucu etkisi bulunmaktadırAyrıca bulgurun iceriğindeki potasyum oranı yuksek olduğundan bobrek hastalarının kanında potasyum değerleri yukseldiği zaman tuketilmemesi gerekiyor
ALT :wwwupluploadsbulgursalatasitarifi2916bulgursalatasitarifi2916ALT
Bulgur Salatası İcin Gerekli Olan Malzemeler:
1 su bardağı ince esmer bulgur
2 su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı mısır konservesi
5 su bardağı haşlanmış bezelye
300 gr haşlanmış nohut
3 taze soğan
3 kucuk turp ve Fesleğen yaprakları
Ayrıca Bulgur Salatasının sosu icin gerekli olan malzemeler:
13 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
Yarım cay kaşığı kimyon,Tuz,Karabiber
Bulgur salatası yapılışı:
Bulgur salatasını hazırlamak icin oncelikel sosunu hazırlayın bunun icin tum malzemeleri bir kasede iyice cırpın Ardından tavuk suyunu kaynatıp bulguru ıslatın ve uzerine kapak kapatarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2530 dakika kadar bu şekilde bekletin Bir yandan soğanları ve turpları ince doğrayın ve bulgura ekleyin Bezelye, nohut, mısırları ilave edin Hazırladığınız sosu ekleyip iyice karıştırın Fesleğen yaprakları serpiştirip servis yapabilirsiniz
ALT :wwwupluploadsbulgursalatasitarifi2916bulgursalatasitarifi2916ALT
Bulgur Salatası İcin Gerekli Olan Malzemeler:
1 su bardağı ince esmer bulgur
2 su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı mısır konservesi
5 su bardağı haşlanmış bezelye
300 gr haşlanmış nohut
3 taze soğan
3 kucuk turp ve Fesleğen yaprakları
Ayrıca Bulgur Salatasının sosu icin gerekli olan malzemeler:
13 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
Yarım cay kaşığı kimyon,Tuz,Karabiber
Bulgur salatası yapılışı:
Bulgur salatasını hazırlamak icin oncelikel sosunu hazırlayın bunun icin tum malzemeleri bir kasede iyice cırpın Ardından tavuk suyunu kaynatıp bulguru ıslatın ve uzerine kapak kapatarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2530 dakika kadar bu şekilde bekletin Bir yandan soğanları ve turpları ince doğrayın ve bulgura ekleyin Bezelye, nohut, mısırları ilave edin Hazırladığınız sosu ekleyip iyice karıştırın Fesleğen yaprakları serpiştirip servis yapabilirsiniz