Bulgurlu Cin Boreği Yemek Tarifi 4 kişilik
Kalori : 310 kcal (1 porsiyon yaklaşık)
Pişirme suresi : 20 dk
Zorluk : 3
Mutfaklar : Cin,Uzak Doğu
Ozellik : Cay Saati,Davet Yemekleri
Tur : Borekler,Hamur İşleri
Oğun : 5 Cayı,Ara
Malzemeleri
2 Adet Yufka
2 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
1 Adet Havuc
1 Fincan Haşlanmış Bezelye
1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Galeta Unu
2 Corba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Corba Kaşığı Kuş Uzumu
1 Cay Kaşığı Yeni Bahar
1 Miktar Tuz
Hazırlanışı
imagesbulgurlucinboregitarifiresimli5ad45b61bb0cb
Bulguru sıcak suda bekletin şişsin Soğanı doğrayın, havuc ve bezelyeyi haşlayın 2kaşık sıvıyağda soğanı kavurun uzerine dolmalık fıstık, kuş uzumu, havuc, bezelye, bulgur ve baharatı ilave edin, iyice karıştırın Yumurta sarılarını aklarından ayırın ayrı kaplarda dursunlar Yufkanın birini tezgaha serin cırpılmış yumurta akı surun Diğer yufkayı ezerine kapatarak ucgen parcalara ayırın(89 parca) Bu parcaların icine harctan koyun sigara boreği gibi sarın 2 bardak yağı tavada kızdırın borekleri once yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp kızartın
Kalori : 310 kcal (1 porsiyon yaklaşık)
Pişirme suresi : 20 dk
Zorluk : 3
Mutfaklar : Cin,Uzak Doğu
Ozellik : Cay Saati,Davet Yemekleri
Tur : Borekler,Hamur İşleri
Oğun : 5 Cayı,Ara
Malzemeleri
2 Adet Yufka
2 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
1 Adet Havuc
1 Fincan Haşlanmış Bezelye
1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Galeta Unu
2 Corba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Corba Kaşığı Kuş Uzumu
1 Cay Kaşığı Yeni Bahar
1 Miktar Tuz
Hazırlanışı
imagesbulgurlucinboregitarifiresimli5ad45b61bb0cb
Bulguru sıcak suda bekletin şişsin Soğanı doğrayın, havuc ve bezelyeyi haşlayın 2kaşık sıvıyağda soğanı kavurun uzerine dolmalık fıstık, kuş uzumu, havuc, bezelye, bulgur ve baharatı ilave edin, iyice karıştırın Yumurta sarılarını aklarından ayırın ayrı kaplarda dursunlar Yufkanın birini tezgaha serin cırpılmış yumurta akı surun Diğer yufkayı ezerine kapatarak ucgen parcalara ayırın(89 parca) Bu parcaların icine harctan koyun sigara boreği gibi sarın 2 bardak yağı tavada kızdırın borekleri once yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp kızartın