elektronikci
FD Üye
Bulgurlu Ispanak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 ,5 yemek kaşığı bulgur
- 1 çay bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber yahut toz biber
Bulgurlu Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce doğranmış soğanı ve sıvı yağını bir tencereye koyun, ocağa alın soğanlar ölene kadar kavurun.
- Akabinde, salçayı ek edin bir ölçü kavurun. Üzerine yıkanmış ve doğranmış ıspanağı bulguru su ve tuzu ek edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Öbür taraftan yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın kenara alın.
- Pişen yemeği servis tabağına alın biraz soğuduktan sonra üzerine yoğurdu dökün. üzerine eritilmiş tereyağı ve toz biber karışımından dökün. Servise hazır afiyet olsun .