Bulgurlu Ispanak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
Bulgurlu Ispanak Yemeği Tanımı Yapılışı
- Ispanakları güzelce yıkayıp doğruyor ve süzülmeye bırakıyoruz.
- İnce ince kıydığımız soğanı tereyağı ve salça ile tencerede kavuruyoruz.
- Akabinde ıspanağı da ekleyerek kısık ateşte ıspanağı kavurmaya devam ediyoruz.
- En son bulguru, tuz ve karabiberi ekliyor 2 su bardağı su da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıyor ve kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Yaklaşık 10 dk içinde bulgurlar pişince yemeğiniz pişmiş olacaktır.
- Yanında yoğurt ile üzerine pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.