Resimli Bulgurlu Kofte Tarifi
Bulgurlu kofte nasıl yapılır
Bulgurlu kofte malzemeleri
Kofte icin (4 kişilik);
250 gram kıyma
½ su bardağı koftelik bulgur
2 dilim ıslatılıp sıkılmış ekmek ici
1 adet orta boy soğan
½ demet maydanoz
Tuz, karabiber ve isteğe gore kekik, kırmızı pul biber
1 adet yumurta
Patates kızartması icin;
3 adet patates
Sıvı yağ
Salcalı sos icin;
1 corba kaşığı salca
Ketcap (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı biber salcası
Tuz
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
imagesbulgurlukoftetarifiresimli5ad41f679e540
Bulgurlu kofte tarifi
Kofte icin soğan rendelenir, ekmek ici ile karıştırılır Kıyma ve bulgur eklenir (bulgur ıslatılmadan eklenecek yoğurma esnasında yoğunlaşacak), karıştırılır Karışıma maydanoz, yumurta , tuz ve baharatlar eklenir ve malzemeleri tamamlanan kofte iyice yoğrulur Misket buyukluğunde koftecikler yapılıp buzdolabında 10 dakika dinlendirilir Diğer tarafta patatesler kup kup doğranıp sıvı yağda kızartılır Dolaptan alınan kofteler de az miktarda sıvı yağda kızartılır Kofteler kızarırken başka bir kapta domates sosu icin tereyağ eritilip sarımsak, domates salcası ve isteğe bağlı olarak biber salcası ile ketcap kavrulur 15 su bardağı sıcak su ve tuz eklenip kaynatılır Sosun kıvamı koyu oluyor isteğe gore su takviyesi ile akışkanlık sağlanabilir
Kızaran kofteler salcalı sosa atılıp sosa bulanır
Bulgurlu kofte nasıl yapılır
Bulgurlu kofte malzemeleri
Kofte icin (4 kişilik);
250 gram kıyma
½ su bardağı koftelik bulgur
2 dilim ıslatılıp sıkılmış ekmek ici
1 adet orta boy soğan
½ demet maydanoz
Tuz, karabiber ve isteğe gore kekik, kırmızı pul biber
1 adet yumurta
Patates kızartması icin;
3 adet patates
Sıvı yağ
Salcalı sos icin;
1 corba kaşığı salca
Ketcap (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı biber salcası
Tuz
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
imagesbulgurlukoftetarifiresimli5ad41f679e540
Bulgurlu kofte tarifi
Kofte icin soğan rendelenir, ekmek ici ile karıştırılır Kıyma ve bulgur eklenir (bulgur ıslatılmadan eklenecek yoğurma esnasında yoğunlaşacak), karıştırılır Karışıma maydanoz, yumurta , tuz ve baharatlar eklenir ve malzemeleri tamamlanan kofte iyice yoğrulur Misket buyukluğunde koftecikler yapılıp buzdolabında 10 dakika dinlendirilir Diğer tarafta patatesler kup kup doğranıp sıvı yağda kızartılır Dolaptan alınan kofteler de az miktarda sıvı yağda kızartılır Kofteler kızarırken başka bir kapta domates sosu icin tereyağ eritilip sarımsak, domates salcası ve isteğe bağlı olarak biber salcası ile ketcap kavrulur 15 su bardağı sıcak su ve tuz eklenip kaynatılır Sosun kıvamı koyu oluyor isteğe gore su takviyesi ile akışkanlık sağlanabilir
Kızaran kofteler salcalı sosa atılıp sosa bulanır