Resimli Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
Bulgurlu Pazı Sarması nasıl yapılır
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi Resimli
imagesbulgurlupazisarmasitarifiresimli5ad442b009c32
Malzemeler
2 demet pazı
34 adet orta boy soğan
15 cay bardağı kadar sıvıyağ
115 yemek kaşığı salca
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı pirinc
yarım demetten az maydanoz
tuz, karabiber, pul biber, nane
Kaynar su
Hazırlanışı
Oncelikle orta boy bir tencerede su kaynatılır Pazılar yaprak yaprak yıkanır ve sapları kesilerek (atmayın) kaynayan suya azar azar bastırılıp cıkarılır Hepsi bittikten sonra soğuk sudan gecirilip suzulmeye bırakılır Bulgur ve pirinc karışımı da guzelce yıkanarak suzulur
İci icin 1 su bardağı kadar su kaynatılır Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvıyağda pembeleştirilir Salca ve baharatlar eklenir ve karıştırılır Bulgur ve pirinc karışımı da eklenir Son olarak kıyılmış maydanoz konulur Tuzu eklenip iyice karıştıktan sonra cok az uzerine cıkacak kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyu cekene kadar pişirilir (tam pişmeyecek hafif kıtır kalacak) Kapağı kapatılıp soğutulur Sarmayı pişireceğimiz tencerenin en altına ayırdığımız pazı sapları serilir Serilmese de olur ama en alttaki kat genelde suyun icinde kaldığından hamur oluyor Pazılar isteğe bağlı iri veya ince şekilde sarılır Ben pazıyı iri sarmayı tercih ediyorum cunku daha cok yakışıyor Ama uzum yaprağında aynı icten cok ince sarınca daha guzel oluyor Sarma işlemi bittikten sonra en ustune biraz tuz, sıvıyağ ve kaynattığımız su ilave edilerek (az gelirse pişerken ilave edilebilir)kısık ateşte pişirilir Piştikten sonra biraz dinlendirip servis edilir Afiyet olsun
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
Bulgurlu Pazı Sarması nasıl yapılır
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi Resimli
imagesbulgurlupazisarmasitarifiresimli5ad442b009c32
Malzemeler
2 demet pazı
34 adet orta boy soğan
15 cay bardağı kadar sıvıyağ
115 yemek kaşığı salca
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı pirinc
yarım demetten az maydanoz
tuz, karabiber, pul biber, nane
Kaynar su
Hazırlanışı
Oncelikle orta boy bir tencerede su kaynatılır Pazılar yaprak yaprak yıkanır ve sapları kesilerek (atmayın) kaynayan suya azar azar bastırılıp cıkarılır Hepsi bittikten sonra soğuk sudan gecirilip suzulmeye bırakılır Bulgur ve pirinc karışımı da guzelce yıkanarak suzulur
İci icin 1 su bardağı kadar su kaynatılır Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvıyağda pembeleştirilir Salca ve baharatlar eklenir ve karıştırılır Bulgur ve pirinc karışımı da eklenir Son olarak kıyılmış maydanoz konulur Tuzu eklenip iyice karıştıktan sonra cok az uzerine cıkacak kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyu cekene kadar pişirilir (tam pişmeyecek hafif kıtır kalacak) Kapağı kapatılıp soğutulur Sarmayı pişireceğimiz tencerenin en altına ayırdığımız pazı sapları serilir Serilmese de olur ama en alttaki kat genelde suyun icinde kaldığından hamur oluyor Pazılar isteğe bağlı iri veya ince şekilde sarılır Ben pazıyı iri sarmayı tercih ediyorum cunku daha cok yakışıyor Ama uzum yaprağında aynı icten cok ince sarınca daha guzel oluyor Sarma işlemi bittikten sonra en ustune biraz tuz, sıvıyağ ve kaynattığımız su ilave edilerek (az gelirse pişerken ilave edilebilir)kısık ateşte pişirilir Piştikten sonra biraz dinlendirip servis edilir Afiyet olsun